15 Aralık 2010 Çarşamba

PEYNİR TOPLARI

peynir topları


Yılbaşı sofranıza renkli, pratik ve lezzetli bir ikram önerisi ...

Cumartesi günkü toplantımızın menüsünün belirlenmesi esnasında karar verdim peynir toplarını yapmaya. Yapılışı son derece pratik ama sunumu şık bu ikram aperatif olarak yanında sunduğumuz krakerlerle hayli beğenildi.
Ancak söylemem lazım ki ben peyniri biraz tuzlu seçmişim sanırım, siz hazırlarken buna dikkat ederseniz daha iyi olacaktır ya da peyniri bir süre suda bekletmenizi tavsiye edebilirim.

peynir topları



Malzemeler:

  • 1/2 kg sert beyaz peynir
  • 1 paket krem peynir (Pınar Beyaz kullandım)
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İnce kıyılmış akdeniz marulu
  • Kırmızı pul biber

Yapılışı:

  • Beyaz peyniri derin bir kaseye rendeliyoruz. İçerisine pınar beyazı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  • Ufak parçalar alıp yuvarladıktan sonra marul, maydanoz ya da pulbibere bulayıp servis ediyoruz.

Peynir toplarını kavrulmuş susam, çörekotu, ince kıyılmış dereotu ya da taze soğana da bulayabilirsiniz.


Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails