31 Ocak 2007 Çarşamba

ZEBRA KEK

Image Hosted by ImageShack.us

Bu keki bir altın günümüzde Pınar B.'de yemiştik.Hem tadı hem de görüntüsü harikaydı.Sizlerle de paylaşmak istedim.Beğeniceğinize eminim...

Malzemeler:

  • 4 kahve fincanı soda (madensuyu)
  • 9 kahve fincanı un
  • 7 kahve fincanı şeker
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şeker ve yumurtayı köpürenceye kadar çırpın.Daha sonra sıvıyağ,soda,elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.Hazırladığınız karışımın yarısını ayrı bir kaba alın ve ona kakaoyu ekleyin.

Fırınınızı 175 derecede ısıtın.Yağlanmış kek kalıbının ortasına bir kepçe sade kek hamurundan dökün, daha sonra tam ortasına gelecek şekilde bir kepçe kakaoludan dökün.Bu şekilde kalıbınızı doldurana kadar devam edin ve pişirin.

Afiyetle,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails