27 Ocak 2007 Cumartesi

ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

Image Hosted by ImageShack.us

O kadar mutlu oluyorum ki yaptığım, emek sarfettiğim şeyler beğenilince..Denemelerime daha da hevesle devam ediyorum.Daha çok başındayım, gitmem gereken çok yol var ve çok çalışmam lazım biliyorum ama hayallerimi gerçekleştirme noktasında yürümek bile bana müthiş bir keyif veriyor.
Size gece yarısı günden bahseden post u yazmıştım.Günümüz yine diğerlerini aratmayacak kadar keyifliydi.Bu sefer sadece bir eksikle toplandık.Sohbet koyulaştıkça koyulaştı..Laf lafı açtıkça açtı.En kısa zamanda gece yatılı bir organizasyon düzenlemek istiyoruz.Bu kadar konuşucak şey varken geceyarısı ayrılmak içimizde kalıyor vallahi..Tabii günde bir tek ben ve Şuşu evliyiz..Biz güne beyler de gezmeye :)
Her neyse...
Pastadan bahsedeyim biraz da ... Geçen ay Pastacı Burcu'nun sitesinde görüp Amazon'dan sipariş ettiğim kitabım "Quick and Easy Party Cakes" gelince ne yapacağıma karar vermiştim aslında.

Image Hosted by ImageShack.us

Tabii henüz çok çömez olduğum için birebir aynısını yapmam pek mümkün olmadı görsel olarak; ancak tadına diyecek yok..Allahtan onda geçmişim sağlam..Tarifi aynen uyguladığımda hakkını veriyor yaptıklarım:)
Kitapta beğendiğim pastanın kekini ve sosunu birebir uyguladım.Sadece o pastada ara kreması ve muz yoktu; bana fazla kuru geldiği, bir şey eksik gibi hissettiğim için ben ekleme yaptım.Süsleme ise tamamen anonim ..Yani ordan burdan :)
Pandispanyasını çok beğendik özellikle ve de Chocolate Fudge Frosting sosu son derece lezzetliydi..

Malzemeler:

Kek için;

Image Hosted by ImageShack.us




  • 1 çay fincanı (1 cup) toz kakao
  • 1,5 çay fincanı (1,5 cups) kaynamış su
  • 1 çay fincanı (1 cup) oda sıcaklığında beklemiş margarin ya da tereyağ (Ben Hüner kullandım.)
  • 2 çay fincanı toz şeker
  • 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 2,5 çay fincanı (2,5 cups) elenmiş un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu

Chocolate Fudge Frosting için ;(Çikolata Şekeri Kaplaması denilebilir)

  • 2 kaşık margarin
  • 2 kaşık kakao
  • 1,5 çay fincanı pudra şekeri
  • 1 kaşık süt

Ara Kreması için;

  • 1 paket Cremole
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 adet muz
  1. Toz kakaoyu bir kaseye koyun ve pürüzsüz hale gelinceye kadar kaynamış su ile karıştırıp, soğutun.
  2. Margarini ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.Yumurtaları ve bir miktar unu ekleyip çırpmaya devam edin.Kalan unu ve kabartma tozunu da ilave edin.Soğuyan kakao karışımınızı ekleyip metal bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
  3. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.18 cm'lik çemberinizin içerisine yağlı kağıdınızı yerleştirin ve kek karışımınızı dökün ve pişirin.
  4. Pişen kekinizi soğutun ve daha sonra kalıptan çıkarıp, streç film ile sarıp dolapta ya da serin bir yerde min 1 gece bekletin.
  5. 1 gece beklettiğiniz keki ortadan ikiye ayırın.
  6. Cremole'yi 2 bardak süt ile hazırlayın, muzları ince dilimler halinde kesin.
  7. Kekin alt katına cremoleden sürün, üzerine muzları dizin, biraz daha cremole sürün ve kekin üst katını kapatın.
  8. Üst kapmalası için, bir tavada margarini eritin ve eriyen margarine kakaoyu ekleyip yaklaşık 30 sn pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.Daha sonra tavayı ocaktan alın.Pudra şekerini ve sütü ilave edip tekrar karıştırmaya devam edin.
  9. Karışımı yaklaşık 1 dk kadar, pürüzsüzleşmesi için ocağa geri koyun.Sıcakken kekinizi bu sosla kaplayın.

Buraya kadar kekin temeli oluştu..Bundan sonrası süsleme.Ben yine resimde gördüğüm kenarları çitli pastadan etkilendiğim için marketten 4-5 paket rulokat aldım, süslemek için.Ancak eve geldiğimde hepsinin farklı farklı noktalarından kırılmış olduğunu görünce hayallerim yıkıldı.Ama yine de sosu kekin üzerine döktükten sonra kekin çevresine rulokatları dizdim ve bir kurdele ile bağladım.Pastanın üzerine de Ülker Kingtop çikolatalardan koydum ve geçenlerde Fermo'dan satın aldığım gümüş rengi boncuklardan serptim.Bir gece dolapta beklettikten sonra kurdeleyi çözdüm, artık rulokatlar sabitlenmişti.

Pastanın üzerinde nazar boncuğuda Şuşu için :)


9 yorum:

Adsız dedi ki...

Pasta harika olmuşşşş, ellerine sağlık:)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge, pastanız ustalara şapka çıkartır. Ellerinize sağlık, çok hoş görünüyor.
Yabancı kaynakları ben de takip etmeye çalışıyorum. Bu kitaplarda en çok sevdiğim teknikleri çok güzel ve derinlemesine resimlerle birlikte anlatmaları.
Okudukça, araştırdıkça paylaşılacak yeni ve güzel şeyler ortaya çıkıyor değil mi?
Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Merhaba Müge, pastan çok şık olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler.

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,
Ziyaret eden herkese çok teşekkürler.
Müge

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Sitenizi yeni takip etmeye başladım.Çok başarılı çalışmalar yapmışsınız .Elinize, yüreğinize sağlık.Çikoltalı muzlu pastanızın çikolata kaplamasını kendi pastamda kullanmak istedim.Fakat sert bir kaplama oldu. Keserken sorun yaşadım.Tarif mi böyle ben mi hata yaptım anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hoşçakalın..:)
Elif

Adsız dedi ki...

Ayy bu ne güzellik, insanin cani cekiyor :=))
Elinize saglik

Yemekbahane dedi ki...

merhaba Elif,

ben kitaptaki tarifin aynısını yazdım ve uyguladım, pudra şekerinin cinsinden farkediyor olabilir mi ya da çay fincanı ölçüsünden mi acaba?Bu son derece yumuşak ve kesimi kolay bir kaplamaydı.Hatta tel bir ızgara üzerinde dökmek zorunda kaldım pastanın üzerine.

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Pudra şekeri cinsinden olabilir. Bende öyle düşünmüştüm.Daha önce icing denememde de kötü bir sonuç almıştım.Tecrübeliyim yani:)Bir ricam olacak. şeker ölçüsünü gram olarak verebilir misiniz?Bir de öyle denemek istiyorum. Çünkü tadı çok güzeldi.

İlginiz için çok teşekkür ederim...
Elif

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails