Güzel kalabalıklar için kurulmuş sofraları özledim. Bu yemek o sofralardan kalma. Fırında nar gibi kızarmış bir tavuk, patates, haşlanmış bezelyeler ve mis gibi tereyağlı pilav. Daha ne olsun ama değil mi?
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı bal
- tuz
Yapılışı:
- Yoğurt, salça, ketçap tuz, bal ve yağı bir kapta karıştırıyoruz.
- Bütün tavuğumuzu bu sosa iyice bulayıp buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp beklettiğimiz tavuğu fırına pişmeye veriyoruz. 40 dk kadar bu şekilde pişirdikten sonra yanına yarım yarım doğranmış patatesleri de ilave ediyoruz.
- Fırının derecesini 230 yapıp iyice kızarmasını bekliyoruz.
- Haşlanmış bezelye ve pilav ile servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder