26 Haziran 2023 Pazartesi

PARÇA ÇİKOLATALI VE CEVİZLİ KURABİYE


Her şeyimiz var ama zamanımız yok artik. Her şeyimiz var derken yanlış anlaşılmasın burada söylemek istediğim şey imkan. Ne bileyim işte daha elektronik , daha mekanik daha teknolojik yaşıyoruz hayatimizi ama zamana konu gelince o yok, o bitti, o yetmiyor. Biz mi yavaşladık yoksa hayat daha da hızlı bir beklenti içine girdi sizce, buradaki degiskenimiz ne olabilir? Ben aynı benim, etrafım da aynı ama yetmiyor zamanım, en çok da buradan kesiyorum üstelik en olmak istediğim yerden. Her zaman olduğu gibi kendimizden.
Kendimden kesmeden devam ettiğim, hayata tutunma sebeplerimden birinin bu sayfanın bana en büyük hediyesi olan Blog kizlarim olduğunu zaten biliyorsunuz hepiniz. 
Onlar da olmasa mutfağa yeni bir şey denemeye girmek belki de hiç mümkün olmayacak ama bakın yine onlar sayesinde buradayım bugün. Bir kaç hafta gecikti belki ama olsun işte yepyeni bir tarifle gelebildim. 
Çok beğendim bu kurabiyeyi,  biraz fazla yapıp evde de bırakmıştım hatta. Kavanozda 2 hafta hiç bozulmadı,  tazeliğini yitirmedi. 

Malzemeler:
*250 gr tereyağ 
*3/4 su bardağı toz şeker 
*2 adet yumurta 
*2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (buğday kullandim)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya 
*bir çay kaşığınin ucuyla tuz
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 su bardağı damla çikolata 
*1 su bardağı doğranmış sütlü çikolata
*3,5 su bardağı un (hemen dökmeyin)

Yapılışı:

1. Tereyağ ve toz şekeri çırpıyoruz.
2. Krema kıvamına gelen yağa yumurta ekliyoruz ve bir müddet daha cirpiyoruz.
3. Un hariç tüm kuru malzemeleri katıp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
4. Ceviz ve çikolataları katarak hamuru toparlıyoruz. (Un kullanılan yağ, yumurta büyüklüğü gibi malzeme farklılıklarından etkilenir, o nedenle ekstra un koymanız gerekirse kullanmalısınız. Hamuru elinize alıp rahatça yuvarlayabildiğimiz zaman un gereksinimi kalmamış demektir)
5. Fırını 190 derece ısıtıyoruz.
6. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. 
7. Kurabiyeleri pembeleşinceye kadar fırında tutup çıkar çıkmaz üzerine çay bardağı tersi ile bastırarak düzleştiriyoruz.
8. Soğuyan kurabiyelerimizi servis ediyoruz.


Afiyetle,  sağlıkla 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails