Hayatta bir şeyi yapmanın tek yolu mu var? Bence yok.. Her şeyde alternatif bulmak belki de mümkün sadece biraz farklı bakmak gerekiyor bazen. Tıpkı bu tarifteki gibi..
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İnce kıyılmış yeşillikler (arzuya göre maydanoz, taze soğan, marul, roka vb..)
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı :
- Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz.
- Bir mufak robotunda un gibi toz haline haline gelene kadar parçalıyoruz.
- Kuru soğanı ufak ufak yemeklik şekilde doğruyoruz.
- Bir tenceyere zeytinyağını koyup soğanları soteliyoruz.
- Soğanların rengi değişince un haline getirdiğimiz karnabaharı ekliyoruz. Beraber karıştırarak pişiriyoruz.
- Bir süre böyle pişirdikten sonra salçayı ilave ediyoruz. Salçayı da iyice karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.(Salçayı açmakta zorlanırsanız 1 yemek kaşığı sıcak su ekleyebilirsiniz)
- Karıştıra karıştıra 7-8 dk kadar karnabaharın yumuşamasını sağlıyoruz.
- Derin bir kaseye yeşillikleri ince ince kıyıp koyuyoruz.
- Pişen karnabaharı iyice soğutup yeşilliklere ekliyoruz.
- Limon ve baharatla tatlandırıp servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder