24 Mart 2007 Cumartesi

MUHABBETİN VE AŞURENİN TADI & ÇİKOLATA RÜYASI

Image Hosted by ImageShack.us



Bu aralar çok sık konuklarım oluyor. Bu da beni çok mutlu ediyor gerçekten. Anak bugün yazmaya fırsat bulabildim geçen cumartesi günü gelen konuklarımı ve tabii ki bir de ikramlarımızı.
Çok şeker bir bayanlar günü toplantısı yaptık bu sefer de .... Annemin kuzenleri, onların kuzenleri ve onların kuzenleri ile :))) Çok enteresandı.. Herkes birbiri ile biryerlerden kuzendi :))
Çok sık görüşemesek de onlarla vakit geçirmek çok hoş gerçekten de. Muhabbet çok güzel oluyor.Hele bir de teyzem (meşhur Hiko) kahve falı bakarken bayılıyorum muhabbetlerine..Kısmetler, balıklar, yollar biri bin para :)
Yani anlayacağınız biz çok eğlendik , güldük geçen hafta !! Ama tabii midemiz de boş kalmadı !
Annemle bugünün menüsünü hazırlarken, trakyaya ve trakyalılara (annem tekirdağlı) layık şöyle kallavi bir şey yapmak istedik.. En sonunda aklımıza etli nohutlu pilav ve aşure ikilisi geldi...Ne o mevlüt mü var demeyin... Her zaman yeme fırsatımız olmayan bir şey yapmak istedik bu da vesile oldu :)
Biz de böyle ağır yemek olaylarında usta annemdir..Pilavda da üzerine tanımıyorum zaten..
O nedenle annem pilav ve aşureyi yaptı, ben çay ikramı olarak zeytinli çöreklerden ve bir de pasta yaptım.

Image Hosted by ImageShack.us



Zeytinli çöreğin tarifini daha önce vermiştim.Buradan bakabilirsiniz.

Image Hosted by ImageShack.us



ÇİKOLATA RÜYASI

Malzemeler:

Keki için;

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz kakao
  • 1,5 su bardağı un (az gelirse 2 bardağa tamamlanabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çaykaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardapı süt

Arası için;

  • 1 paket vanilyalı cremole
  • 2 su bardağı süt
  • 2 muz
  • 2 çorba kaşığı file fındık

Üzeri için;

Süslemek için;

  • Yaklaşık 18-20 adet savuyer (kedidili) bisküvisi
  • 160 gr bitter çikolata

Öncelikle 20 cm'lik çemberinizin iç çepherine yağlı kağıt döşeyin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Kekini hazırlamak için;

Şekeri ve yumurtaları (oda ısısında olmaları gerekir) krema kıvamına gelinceye kadar yüksek hızda çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve diğer kuru malzemeleri başka bir kapta elekten geçirin ve karıştırmakta olduğunuz kek karışımına ilave edin. Vanilya esansını da ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Altına ve iç cephesine yağlı kağıt döşenmiş olan çemberin içine karışımınızı dökün ve kekinizi yaklaşık 50-60 dk kadar fırında pişirin. Kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edip, fırından çıkartın ve ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakın.

Arası için cremoleyi, 2 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın. Muzları soyup , ufak ufak kremanın içerisine doğrayın ve mikserle hafifçe çırpın.Son olarak file fındığı ilave edip buzdolabında bir müddet bekletin.

Soğuyan kekinizi levye ile tam ortadan ikiye ayırın. Vanilya şurubu ile kekin her yanını eşit olarak ıslatın. Vanilya şurubunu;

2 çay bardağı su ile 1 çay bardağı toz şekeri eriyinceye kadar kaynatıp soğutarak , soğuyunca da içerisine 1 yemek kaşığı vanilya esansı katarak hazırlayabilirsiniz.

Eğer vanilya şurubunuz yoksa kekinizi şekerli süt, meyve suyu yada hafifçe sulandırdığınız reçelle ıslatabilirsiniz.

Alt katın üzerine hazırladığınız cremoleli karışımdan iyice yayın ve ikinci katı kapatın.

Chocolate fudge frosting hazırlayıp , kekin üzerine dökün.

Kedidili bisküvilerini kekinizin çevresine dizin. Bitter çikolataları bir bıçak yardımı ile ufak parçalara ayırın ve kekin üzerine serpin.

Keki bir kurdele ile süsleyin, oda sıcaklığında servis yapın.



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails