12 Mart 2007 Pazartesi

ÇİKOLATALI YUMUŞAK KURABİYELER

Image Hosted by ImageShack.us



Yabancı siteleri de zaman zaman geziyor, beğendiğim tarifleri mümkün olduğunca denemeye çalışıyorum.

Bu tarifi de Joy of Baking isimli sitede görüp denedim.

Malzemeler:

  • 1/2 cup (113 gr) tereyağ ya da margarin (oda ısısında yumuşak)
  • 1/2 cup (110 gr) esmer şeker
  • 1/4 cup (50 gr) toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya şurubu
  • 1 cup (140 gr) un
  • 1/4 cup (30 gr) toz kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1 cup damla çikolata

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip, hazırlayın.

Mikserle şeker ve yağı homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın.Yumurta ve vanilya şurubunu ilave edip, çırpmaya devam edin.

Un, karbonat,tuz ve kakaoyu ayrı bir kapta elekten geçirin. Daha sonra diğer karışıma ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Son olarak damla çikoltaları katıp tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın.

Bir dondurma kaşığı ya da iki kaşık yardımı ile yağlı kağıdın üzerine aralarında yaklaşık 5 cm boşluk bırakarak dizin.

Eğer vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında 15-20 dk kadar dinlendirin, böylelikle kurabiyelerinizin fazla yayılmasını önleyebilirsiniz.

Kurabiyelerinizin ortası hala yumuşak olacak şekilde yaklaşık 8 dk kadar pişirin.İyice soğuduktan sonra tepsiden alın, aksi taktirde kırılacaklardır.

Afiyet olsun!





Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails