15 Mart 2007 Perşembe

MİSAFİRLİĞİN TADI

Misafirlerim olsun bayılırım.Evime gelenin gidenin eksik olmaması sevildiğimi hissettirir, ne güzel derim kendi kendime ..Gelip giden arkadaşlarımız , eşimiz , dostumuz var !!!

Bir de misafirliğe gitmek var .. Sevdiklerimi ziyaret etmek ise ayrı bir keyif tabii..Geçtiğimiz cumartesi günü çok eski arkadaşım Demet'i ziyarete gittim.Onun huyudur , sana ne yapayım diye sorar hep :) Biz iki çay müptelası, bir otururuz sofraya, bir başlarız çay içmeye..Bizi tutabilene aşkolsun :) Ne istersin çayın yanına diye yine sordu tabii...Ben de her zamanki gibi KISIR dedim, çünkü çok güzel olur onun yağtığı kısır..

Gittiğimde kahvaltılıklar çıkmış, kısırlar yapılmış, biberler közlenmiş, turşular konmuş en önemlisi de çayımız bizi bekliyordu ...Bir de bir limon kokusu mutfakta..Meğer bizim ki bir de LİMONLU KEK pişirmiş..Eee kamerası ile gezen bendeniz hemen çekiverdim resmini tabii..

İşte Demet Usta'dan Kısır ve Limonlu Kek tarifi :))



Image Hosted by ImageShack.us

KISIR

  • 1 kase ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • taze soğan & sarımsak
  • domates
  • kıvırcık marul
  • maydanoz
  • limon
  • tuz - kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Teflon bir tencerede sıvıyağ ve salça kavurulur. Bulgur ilave edilir.1 su bardağı sıcak su eklenir ve ocağın altı kısılarak demlenmesi sağlanır.

Diğer tüm salata malzemeleri ince ince doğranır. Demlenen ve ılınan bulgur salata malzemelerine eklenir.Limon suyu ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.




Image Hosted by ImageShack.us



LİMONLU KEK


  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • Alabildiği kadar un (boza kıvamı)
  • Fındık içi (iri çekilmiş)
Fırın 170 derecede ısıtılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Limonun kabukları rendelenir ve suyu sıkılır. Yumurta ve şeker karışımına limon suyu ve kabukları,süt,sıvıyağ ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.Un ve kabartma tozunu elekten geçirilip diğer karışıma eklenip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edilir.Kalıp yağlanır, karışım dökülür ve üzerine fındık içi serpilir.
Yaklaşık 40-50 dk kadar pişirilir.
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails