4 Mayıs 2020 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ




Akşam yemeklerinden sonra ve ikindi çaylarının yanında tatlı tüketmeyi çok severim. Uzun zamandır canım hafif bir tatlı olan tavuk göğüs yapmak istiyor. Ancak tam kıvamında bir tavuk göğsü tarifine bir tülü rastlayamadım. Daha önce hiç yapmadığım için denenmiş olması benim için çok önemli. Tavuk göğsü tariflerine göz gezdirirken yemek.com sitesindeki tarif ilgimi çekti. Malzemelerinin bulunabilir olması ve tarifin kolaylığı denememi sağladı. 

Lezzetiyle beni benden alan tavuk göğsünü hazırlamak 10 dakika, pişirmesi ise 25 dakikamı aldı. Yani neredeyse yarım saat içinde hazırlayabildim. Tabi soğuması için en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekti. Üstelik tarifin yanında verilen püf noktaları da daha kıvamlı ve lezzetli bir tatlı yapabilmem için oldukça işime yaradı.

İşte tavuk göğsünün malzemeleri;

·        5 su bardağı süt (1 litre)
·        1,5 su bardağı toz şeker(250 gr)
·        150 gram tereyağı
·        4 kahve fincanı elenmiş un (100 gr)
·        1 yemek kaşığı nişasta (10 gr)
·        2 adet damla sakızı
·        1 silme yemek kaşığı vanilya özütü

Yapılışı da bir o kadar kolay ve pratik;

Öncelikle 1 litre sütü alabilecek derinlikte bir tencere alın. Tencereye tereyağı ekleyerek eritin. Eriyen tereyağına 4 kahve fincanı unu ekleyin. Ancak unu eleyerek eklerseniz topaklanma riskini de ortadan kaldırabilirsiniz. Unu ekledikten sonra ocağı orta ateşe alın ve bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 3 dakika kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ardından 1.5 bardak şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Çok fazla karıştırmanıza gerek yok şöyle bir iki kez karıştırsanız yeter. Hemen arkasından 1 litre sütün tamamını tencereye ekleyin. Bu arada daha önceden nişastayı küçük bir kabın içinde soğuk su ile karıştırın.

Karıştırdığınız nişastayı da sütlü karışımın içine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yine daha önceden damla sakızını havanda döverek toz haline getirin. Havandaki damla sakızlarını ve vanilya özütünü de sütlü karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışım kaynayıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırmayı bırakmayın. Kıvam aldıktan sonra süzgeçten geçirin ve yaklaşık 10 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra mikser yardımıyla muhallebiyi iyice karıştırın ki kıvamı güzelleşsin. Daha sonra servis kaplarına dökerek buzdolabında soğumaya bırakın.
Siz de bu muhteşem lezzeti denemek ve püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız, yemek.com sayfalarında yer alan, tavuk göğsü tarifine göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails