9 Mayıs 2020 Cumartesi

ŞEKERPARE



Şekerpare en sevdiğim tatlı mı? Sanırım bu sorunun cevab "evet" olabilir.
Annemin çocukken şekerpare tarifini yaptığı bir ansiklopedi seti vardı, yeşil bir set, Altın Yemekler mi neydi .. Ondaki şekerpare tarifini arıyorum hep.. Bir sürü denemem oldu, pek yaklaşamadım o tada. 
Bu tarifi de sevgili Aylin'in sayfasında gördüm. Benim damak zevkime uydu. Hala o tarif değil ama bunu sevdim, size de yapmanızı öneririm.

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 3,5 / 4 su bardağı un (azar azar kıvama göre eklenecek)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon
Üzerine badem ya da fındık

Yapılışı:
  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakmamız gerekiyor.
  2. Bunun için şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dk kadar şerbet kalınlaşıncaya dek kaynatıyoruz. Koyulaştığı zaman limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bir kaba hamuru için gerekli tüm malzemeleri (un hariç) koyup ele yapışmayan rahatça yuvarlayabildiğimiz bir kıvam alana kadar un ekliyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerlerine fındık ya da badem koyup 180 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarttığımızda ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz.
Afiyetle, sağlıkla








Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails