6 Mayıs 2020 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDAN PIRASALI KIYMALI BÖREK



Baklava yapmak için aldığım yufka artınca kalanı börek yaparak değerlendirdim. Şahane bir börek oldu.

Malzemeler:
  • 18 adet ( 6 uzun kol çıkar) baklava yufkası
  • 1/2 çorba kasesi zeytinyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
İç Harcı:
  • 3 dal pırasa
  • 150 gr kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Zeytinyağ
Yapılışı:


  1. Pırasaları ince şekilde doğruyoruz.
  2. Patatesleri minik minik küpler halinde kesiyoruz.
  3. Bir tencereye yaklaşık 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ koyarak kıymayı kavuruyoruz.
  4. Kıymanın rengi iyice dönünce pırasaları ekliyoruz.
  5. Pırasalar iyice yumuşayınca patatesleri ekliyoruz ve beraber sotelemeye devam ediyoruz.
  6. Tuz ve diğer baharatları arzu ettiğimiz kadar ekliyoruz.
  7. Sürekli karıştırarak bu şekilde 5 dk kadar soteliyoruz.
  8. Bir adet baklava yufkasını tezgaha serip üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüyoruz.
  9. Üzerine ikinci kat yufkayı koyup tekrar yağ sürüyoruz.
  10. Üzerine üçüncü kat yufkayı koyup iç harcımızdan geniş kısmı boyunca koyarak yufkaları kalın bir rulo olarak sarıyoruz.
  11. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreği yerleştirip tepsi dolana kadar bu şekilde tekrarlıyoruz. (Benimki aralıklı olarak 6 kol aldı.)
  12. Son olarak yaptığımız ruloların üzerine yine yağ sürüp sonrasında da yumurta sarısı sürüyoruz.
  13. 180 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetle, sağlıkla

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails