3 Mayıs 2020 Pazar

KALBURABASTI


Yoğun istek alan kalburabastı tarifi geldi.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta 
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 3-4 damla limon
İçine ceviziçi

Yapılışı:
  • Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyip şerbet koyulaşana kadar kaynatalım.
  • Şerbet koyulaşınca limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Un hariç hamurun tüm malzemelerini bir kaba koyalım.
  • Ele yapışmayan rahatça şekil verilebilen bir hamur oluncaya kadar un ekleyelim.
  • Cevizleri robotta iri taneli olacak şekilde çekelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça alıp avucumuzda açalım.
  • Kalbur ya da farklı bir iz veren malzemeye hamuru bastırıp diğer tarafına ceviz koyup kapatalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Tüm hamur bitene kadar bu şekilde yapalım. Yaklaşık 25 adet çıkıyor.
  • 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımız pişince fırından alıp soğuyan şerbeti üzerine dökelim.
Afiyetle, sağlıka


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails