10 Mayıs 2020 Pazar

FIRINCI USULÜ RAMAZAN PİDESİ




Daha önce sizlerle pastane usulü ramazan pidesi tarifi paylaşmıştım. Şimdi ise fırınlardan aldığımız daha çıtır çıtır olan pidelere benzer bir tarif paylaşıyorum. Bu tariften 2 adet orta boy pide çıkmakta.


Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı aktif kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 500 gr un
  • yoğurt
  • çörekotu


Yapılışı:
  1. Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıyoruz.
  2. Bir kaba unu alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz ve mayalı şekerli suyu bu havuza koyup unu toplamaya başlıyoruz.
  3. Bu pidenin hamurunun cıvık olması gerekiyor, bol gözenekli çıtır ama sert olmayan bir pide için bu kıvam önemli.
  4. Elimize azar azar un bulayarak hamuru mümkün mertebe katlaya katlaya 10 dk yoğurup gulüteni hareketlendiriyoruz.
  5. Hamuru üzerine nemli bez örterek ılık bir yerde1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. 1 saat sonrasında elimizi yine unlaya unlaya hamuru tekrar yoğuruyoruz.
  7. İki eşit parçaya ayırıyoruz. 
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine birinci parçayı koyup unladığımız elimizle yuvarlak şekil veriyoruz.
  9. Bu şekilde 15 dk tepside mayalandırıyoruz.
  10. Fırını 250 dereceye ayarlıyoruz. Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapta 1 kase su yerleştiriyoruz.
  11. Parmaklarımızı ıslatarak üzerin iz yapıp pide deseni çıkartıyoruz.
  12. Bir fırça yardımı ile hafifçe sulandırılmış yoğurt sürüp çörek otu serpiyoruz.
  13. Isıttığımız fırına pidemizi verip rengi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyetle, sağlıkla


1 yorum:

gazetekazan dedi ki...

Ramazan pidesi orjinal gibi olmuş elinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails