2 Mayıs 2020 Cumartesi

FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK

Fırın Tavuk


Güzel kalabalıklar için kurulmuş sofraları özledim. Bu yemek o sofralardan kalma. Fırında nar gibi kızarmış bir tavuk, patates, haşlanmış bezelyeler ve mis gibi tereyağlı pilav. Daha ne olsun ama değil mi?

Malzemeler:
  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • tuz
Yapılışı:

  1. Yoğurt, salça, ketçap tuz, bal ve yağı bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Bütün tavuğumuzu bu sosa iyice bulayıp buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
  3. Fırını 200 dereceye ayarlayıp beklettiğimiz tavuğu fırına pişmeye veriyoruz. 40 dk kadar bu şekilde pişirdikten sonra yanına yarım yarım doğranmış patatesleri de ilave ediyoruz.
  4. Fırının derecesini 230 yapıp iyice kızarmasını bekliyoruz.
  5. Haşlanmış bezelye ve pilav ile servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails