28 Ocak 2009 Çarşamba

SON DÖRT FİLM & YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI

Film izleme konusundaki bağımlılığım son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz hafta seyrettiğim dört filmden bahsetmek istiyorum bugün sizlere.
İlki My Sassy Girl, benim gibi romantik film seviyorsanız New York'un güzel görüntüleri ile beraber hoşça vakit geçirebileceğiniz güzel bir aşk hikayesi.
The Queen, Prenses Diana'nın ölümüne İngiliz halkının, hükümetinin ve en önemlisi de Kraliçe'nin yaklaşımını konu alan gerçek hikayenin senaryolaştırıldığı bir film. İngiliz kraliyet ailesine dair yaklaşımlar ve kraliçenin ülke üzerindeki etkisi işlenmiş.
Ben keyif alarak izledim.
Woody Allen'in yönetmenliğini yaptığı Barcelona'nın sıradışı bir konusu var. Ama kesinlikle önyargılı olmayın ve Woody Allen'in gözünden karmaşık komediye bir göz atın.Barselona ve İspanya'nın tadına varın.

Bu filmi muhakkak izleyin. Can Dündar'ın bir yazısı vardı. Eğer yaşlı doğup bebek ölseydik nasıl olurdu hayatımız diye .. İşte bu film aynen bunu yansıtıyor. Doğduğunda ölmek üzere gibi gözüken, 80 belki de 90'larında bir ihtiyarın vücut yapısına sahip minik bebeğin büyüdükçe gençleşmesini konu "The Curious Case of Benjamin Button'a" tek kelime ile bayıldım.
Ben izlemeye ve izlenimlerimi size aktarmaya devam edeceğim :)
Gelelim havucumuza ...
İşte pratik, sunumu gösterişli, ekonomik bir meze - salata.
Yılbaşı akşamı soframız için hazırladığım Yoğurtlu Havucun tarifi son derece kolay.
Malzemeler:


  • 4-5 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Süslemek için maydanoz

Havuçlarımızı rendeliyoruz. Sıvıyağı bir tavaya alıp havuçları yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz.İyice pişen havuçları bir süre soğumaya bırakıyoruz. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp havuçlarla karıştırıyoruz. Maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.

Yoğurtlu havuç salatasını Cevizli Kabak Salatası'nda olduğu gibi de ikram edebilir, misafirlerinize hoş bir sunum yapabilirsiniz.

Benzer yoğurtlu salata tarifleri:

Cevizli Kabak Salatası

Kereviz Salatası

Lahana Salatası

Pirinç Salatası

Yoğurtlu Bulgur Salatası

Yoğurtlu Patates Salatası

Afiyetle,

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Queen'i ben de izledim ve beğendim.
Salataya gelince benim de favorilerimden.Başım sıkışınca hemencecik oluveriyor.Ellerine sağlık Mügeciğim.Sevgilerimle...

TOKEVİNAÇKEDİSİ/1000NUR dedi ki...

minik kızım yüzünden film seyretmeye bir süre ara vermek zorunda kaldım. pc nin önünde ıssız adam dvd si bana ben ona bakıyorum günlerdir :)
havuçlu salataya gelince yazdığınız gibi basit ama havucun en lezzetli hali bana göre
ssevgiler...

PASTASEHRİ dedi ki...

Ahh bayıldım film izleme süratine bende 3-4 ay sonra yoğun bir dvd ve sinema terapisine almak isityorum kendimi. İnşallah vakit bulabilirim.. havuçlu salata da dediğin gibi pratik ve ekonomik

Ellerine sağlık Mügeciğim

Feyza Fidan dedi ki...

Mügecim bende kızım nedeniyle şöyle uzanıp rahat rahat film seyredemiyorum bu aralar..Ama özellikle Oueen'i seyretmeyi çok istiyorum, bakalım ne zaman :)
Yoğurtlu havuç salatasına bende bayılırım, ellerine sağlık..
Sevgiler...

yaban mersini dedi ki...

filmlerden barcelona ve queen sırada bekliyordu,yazıyı okuyunca öne almaya karar verdim..teşekkürler.

Sevde dedi ki...

Merhabalar;
Queen filmini merak etmedim değil doğrusu ah birde vaktim olsa bunları izlemeye...
Ama mutlaka izlemeyi düşünüyorum ellerinize sağlık..
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails