6 Şubat 2007 Salı

SALATA DOSYASI: MEKSİKA FASÜLYESİ SALATASI - PATATES PASTASI - KIRMIZI LAHANA SALATASI - PİRİNÇ SALATASI

meksika fasulyesi salatası



***Fotoğraf 6 Şubat 2010 tarihinde sevgili Sinem'in sayesinde güncellenmiştir... Zira o dönemde çekilen fotoğraf çok kötüydü :(
Geçenlerde Şuşu'nun evinde gerçekleştirdiğimiz aylık olağan golden day toplantımızda başrolleri Bafra Pideleri oluştursa da yardımcı rollerdeki salatalar gündemin tam ortasında bomba bir şekilde yer aldılar...

Esasen hepsinin ayrı ayrı resmini çekmiştim sizlere daha net şekilde gösterebilmek için ancak teknik bir problemin kurbanı oldum ve sadece uzak görüntülü bir fotoğraf kalıverdi elimde.Hatta bir tanesinin resmi dahi kalmadı ama tarifini vermeden geçemeyeceğim süper bir lezzeti olduğu için yine de yazacağım.

Hepsi birbirinden lezzetli bu salata ya da mezeleri denemenizi tavsiye ederim, çok pratik ve lezzetli ikramlardı..

MEKSİKA FASULYELİ SALATA

  • 1 kutu konserve meksika fasulyesi
  • 1 bardak konserve mantar
  • 1 bardak konserve mısır (ufak parçalara bölünmüş olmalı)
  • 1 kase ufak doğranmış taze soğan
  • ince kıyılmış dereotu (arzuya göre miktarını belirleyebilirsiniz)
  • tuz, zeytinyağ,limon

Tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.Tuz, zeytinyağ ve limon ile sos hazırlayın.Sosu malzemelere kayıp iyice karıştırın.Servis edeceğiniz tabağa alıp dereotu ile süsleyebilirsiniz.

PATATES PASTASI

  • 3-4 adet büyük boy patates
  • 1 çay bardağı kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kadar ince kıyılmış taze soğan
  • 2 adet havuç
  • 5-6 adet kokteyl zeytin
  • tuz,zeytinyağ,limon
  1. Patatesleri haşlayın.Haşladığınız patatesleri ezin ve 2/3 ve 1/3 oranında iki parçaya ayırın.
  2. Tuz, zeytinyağ ve limon ile bir sos hazırlayın.
  3. Daha çok ayırdığınız patates ezmesinin içerisine kıyılmış maydanoz ve taze soğanı katın.
  4. Hazırladığınız salata sosundan biraz diğer yarıya da ayırıp maydanoz ve taze soğanla yaptığınız karışıma katın.
  5. Havuçları rendeleyin ve çok hafif ateşte biraz soteleyin.
  6. Kalan patates ezmesine sotelediğiniz havuçları ve kalan salata sosunu katıp iyice karıştırın.
  7. Şeklini almasını istediğiniz kalıbınızın içine bir streç film yerleştirin ve en alta ince doğranmış kokteyl zeytinlerini düzgün bir şekilde dizin.
  8. Zeytinlerin dizilişini bozmadan üzerine maydanozlu karışımı dökün ve kaşık yardımıyla düzeltin.
  9. Daha sonra havuçlu karışımı da dökün ve yine şeklini düzeltin. Streç filmi kenarlarından üzerine doğru kapatın ve buzdolabında birkaç saat bekletin.
  10. Ters yüz ederek servis tabağınıza alın.

KIRMIZI LAHANA SALATASI

  • Kırmızı lahana
  • 1 kase dövülmüş ceviz içi
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • tuz
  • limon ya da sirke

Lahanayı ince ince doğrayıp, limon ya da sirke ile ovarak yumuşatın.Daha sonra ceviziçi ve yoğurt ile karıştırıp servis tabağınıza alın.

Seval Teyzeciğimizin ellerine sağlık :)))

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails