3 Şubat 2009 Salı

BROWNIE


Bu tarifi Beyaz Mutfak kitabımdan denemiştim. Benim çikolata ile öyle çok haşır neşir bir durumum yok aslında. Yani çocukken de çikolatayı yemezmişim şimdi de öyle.. Ama çikolatayı unlu mamülün içinde bulunca yemem demem hemen konarım üzerine :) Eee karbonhidrat insanıyım inkar etmiyorum..Kek, börek, açma falan beni açar hani..
Kitaptaki tarifi ve yapım aşamalarını aynen uyguladım. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. Sonuç gayet iyi.
Fazla büyük olmayan bir dikdörtgen ya da kare bir kalıpta pişirmenizi öneririm. Tarif 8 kişilik ancak dilimler pek kalın olmuyor. Kalıbı ufak tutarak dilimleri kalınlaştırabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 60 gr margarin (ben tereyağ ve Hüner'i karışık kullandım)
  • 225 gr erimiş bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
  • 250 gr toz şeker (1 su bardağı + 1 kahve fincanı)
  • 3 adet yumurta (iri boy)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 60 gr un (1 çay bardağı)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Fırını 155 derecede ısıtalım.

Margarini eritelim ve tüm malzemeleri karıştıracağımız kabımıza alalım. Margarinin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve mikserle bir süre çırpalım. Toz şekeri ilave edelim. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yaklaşık 1 dk kadar daha çırpalım.

İçerisine yağlı kağıt serilmiş fırın kabına tüm karışımı dökelim ve yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.

Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim ve çıkartıp soğumaya bırakalım.

Afiyetle,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails