- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet ufak boy kereviz
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- kırmızı biber, kimyon, karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ (arzuya göre)
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- su
- 2 adet tavuksuyu bulyon(**arzuya bağlı, gerçek tavuksuyu da kullanılabilir)
Mercimekleri bol su ile yıkayıp bir tencereye koyuyoruz. Kereviz, patates ve soğanı soyup gelişigüzel bir şekilde 3-4 parçaya ayırıp mercimeklerin olduğu tencereye ilave ediyoruz. 6-7 su bardağı kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyip, tüm malzemeyi kaynatarak pişiriyoruz. Sebzeler iyice piştikten sonra el blendırı ile hepsini iyice eziyoruz. (El blendırı yoksa kevgirden de geçirilebilir)
Bir tavada tereyağını eritip salçayı ilave ediyoruz. Baharatlardan arzu ettiğimiz kadar ekleyip az miktar su ile karışımı sulandırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra diğer tarafta ezdiğimiz sebze ve mercimeklerin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.Bu aşamada su ilave edilmesi gerekiyorsa bir miktar daha su ekliyoruz.Bulyonları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar çorbamızı kaynatıyoruz.
Afiyetle,
8 yorum:
ilginç bir çorba olmuş,elinize sağlık,denemek lazım,iyi iftarlar.sevgiler...
Mrb Müge,
valla başlığı okuyunca aynı senin dediğini dedim "kereviz mi!!!" :)) ama içinde ne olduğunu söylemeden içirdiğine ve beğenildiğine göre çok lezzetli oldu,eline sağlık.
whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.
merhaba canım çok değişik olmuş.tadıda denemeye değerdir bence ellerine sağlık.hayırlı iftarlar
hmm nefis..Mügecim eline sağlık..Bayılırım kerevize..Hatta ben yemeği pişirip..Saplarını atmam daha sonra çorbalara koymak üzere dondurucuya atarım..tavsiye ederim..
bizdede hergun corba var ellerine saglik canim mutlu ramazanlar
Ellerine sağlık Müge, annem de kereviz sapı koyar arada mercimek çorbasına.. Bence de çok lezzetli oluyor, baskın bir kereviz tadı olmuyor zaten.. Afiyet olsun..
ellerine sağlık
Kerevizi yemek olarak yemeyenler icin gercekten guzel bir tarif denedim ve cok lezzetli oldu afiyet olsin
Yorum Gönder