5 Eylül 2008 Cuma

DEREOTLU BULGUR PİLAVI



Bugün öğle arasında Fly Inn'e gittik. Oruçluyuz ya en azından vakit geçirelim dedik. D&R'a girip kendime eziyet etmek için Lezzet ve Sofra dergilerinin son sayılarını aldım.Tabii tıpkı bizim bloglarımızda da olduğu gibi dergilerin de ana konuları "Ramazan Sofraları"... Deminden beri o çorba senin, bu pilav benim .. bak babam bak :) Bugün sanırım bana akşam olmaz :) Bir sürü sayfayı işaretledim bile :)
Dergilere bakarken ben de girip sayfamı güncelleyeyim bari diye geçirdim içimden.Yaz bitti, herkes döndü. Artık daha sık güncellemek lazım değil mi :)
"Ne var elimizde?" diyerek fotoğraf makinamın hafıza kartını laptopa taktım..Arşiv geniş, yazılmamış bir sürü fotoğrafı öyle çekilmiş unutulmuş şey var. Baktım bir gün fotoğrafını çektiğim bir bulgur pilavı var :) "Haahh demek bugünler için çekmişim" dedim ve koymaya karar verdim. Tarif tariftir, değil mi ama ?
Malzemeler:
  • 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş ya da yemeklik küçük doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates
  • 3-4 adet ince kıyılmış yeşil biber
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 adet tavuk suyu bulyon (gerçek tavuk suyu varsa o da kullanılabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su
Teflon tenceremize sıvıyağ ve soğanı koyup kısık ateşte soğanı soteliyoruz. Soğanlar yumuşamaya başlayınca biberleri de ilave edip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Soğan ve biberler iyice ölünce domatesleri ve salçayı ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca bulguru, suyu, baharatları ve bulyonu atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.Bulgur kendini çekinceye kadar kapağını açmadan pişiriyoruz. Pilav kendini çekince ocağı kapatıyoruz. Kıyılmış dereotlarını ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Tencerenin üzerine bir havlu kağıt örtüp kapağı üzerinden kapatıyoruz ve bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz.
İşte böyle...
Bu arada aklıma öneri projemiz geldi :) Hanidir bir şey önermediğim bir de tabii :)
Aşağıdaki filmi , romantik film seven kitleye tavsiye edebilirim.. Güzel bir aşk filmi.. DVD olarak bulabilirsiniz sanırım..
Pastalar konusundaki betimlemeleri ise senaryoda dikkatimi çeken öğelerden :)
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum !
Afiyetle kalın,

3 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

eline sağlık, pilav çok güzel görünüyor.filmi bakacağım,tavsiye için çok saol.iyi iftarlar.sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba canım.pilav süper görünüyor.ellerine sağlık.

şeker pasta dedi ki...

İçinde pasta geçen ne olursa takip ederim:)
Filmi seyredeceğim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails