3 Eylül 2008 Çarşamba

KEREVİZLİ MERCİMEK ÇORBASI

Kerevizli Mercimek Çorbası
Şimdi başlığı okuyan büyük bir çoğunluk belki de "ıyhhh kereviz mi?" diyecek ya da bu kadar zaman tarif yazmadın başlaya başlaya bunu mu buldun diye içinden geçirecek olabilir :)
Kereviz neden sevilmez pek anlayabildiğim bir şey değil. Bence kokusu da tadı da harika.Hem önyargılı olmayın çünkü ben bunu bir deney ile kanıtlamış bulunmaktayım.Hem de Engin'in üzerinde.Sizlerin de artık çok yakinen bildiğiniz "Dünya Yemek Seçme Şampiyonu" Engin Bey, bu çorbayı bir güzel içti ve yüzde yüz onay verdi :) Ama itiraf ediyorum içinde ne olduğunu baştan söylemedim :)
Malum Ramazan ayındayız. Başlamadan önce düşünmüştüm , yazı henüz bitirmedik, çorba içilir mi acaba diye.. Maşallah 3 günde iki çorba bitirdik bile :) Demek ki insanın canı sıcak da olsa bir çorba çekiyormuş.
Çorbamıza gelince,
Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet ufak boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • kırmızı biber, kimyon, karabiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ (arzuya göre)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • su
  • 2 adet tavuksuyu bulyon(**arzuya bağlı, gerçek tavuksuyu da kullanılabilir)

Mercimekleri bol su ile yıkayıp bir tencereye koyuyoruz. Kereviz, patates ve soğanı soyup gelişigüzel bir şekilde 3-4 parçaya ayırıp mercimeklerin olduğu tencereye ilave ediyoruz. 6-7 su bardağı kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyip, tüm malzemeyi kaynatarak pişiriyoruz. Sebzeler iyice piştikten sonra el blendırı ile hepsini iyice eziyoruz. (El blendırı yoksa kevgirden de geçirilebilir)

Bir tavada tereyağını eritip salçayı ilave ediyoruz. Baharatlardan arzu ettiğimiz kadar ekleyip az miktar su ile karışımı sulandırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra diğer tarafta ezdiğimiz sebze ve mercimeklerin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.Bu aşamada su ilave edilmesi gerekiyorsa bir miktar daha su ekliyoruz.Bulyonları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar çorbamızı kaynatıyoruz.

Afiyetle,

8 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ilginç bir çorba olmuş,elinize sağlık,denemek lazım,iyi iftarlar.sevgiler...

Adsız dedi ki...

Mrb Müge,
valla başlığı okuyunca aynı senin dediğini dedim "kereviz mi!!!" :)) ama içinde ne olduğunu söylemeden içirdiğine ve beğenildiğine göre çok lezzetli oldu,eline sağlık.

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

merhaba canım çok değişik olmuş.tadıda denemeye değerdir bence ellerine sağlık.hayırlı iftarlar

Adsız dedi ki...

hmm nefis..Mügecim eline sağlık..Bayılırım kerevize..Hatta ben yemeği pişirip..Saplarını atmam daha sonra çorbalara koymak üzere dondurucuya atarım..tavsiye ederim..

NiNo dedi ki...

bizdede hergun corba var ellerine saglik canim mutlu ramazanlar

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Müge, annem de kereviz sapı koyar arada mercimek çorbasına.. Bence de çok lezzetli oluyor, baskın bir kereviz tadı olmuyor zaten.. Afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Kerevizi yemek olarak yemeyenler icin gercekten guzel bir tarif denedim ve cok lezzetli oldu afiyet olsin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails