Son dönemde hayli kitabım oldu... Bu kitaplar sayesinde pasta yapma konusunda kendimi çok daha geliştirme şansım oluyor. Son kitabım için bir teşekkür göndermem lazım buradan... Sıkça yurtdışına seyahate giden mesai komşularım Ferhat ve Murat'ın New York fuarı sonrasında bana hediye olarak getirdikleri kitap "Spectacular Cakes" gerçekten bana süpriz oldu...Kitapla kalmamışlar bana bir sürü de kalıp getirmişler...
Kuru kuru teşekkür etmek olmaz dedim ... Kitaptan bir tarif seçmelerini istedim.. Ferhat'ın arası tatlı ile pek iyi değil... Limonluyu görünce "Bu olsun" dedi...
Limon tadından pek hoşlanmadığım için bana hafif ekşi gelse de diğer tadanlar tarafından beğenildi...Hafif ve serinletici bir tadı var diye yorumlar geldi :) Bence limon oranı biraz düşürülebilir.. Kitaptaki tam tarifi yazıyorum...
Malzemeler:
- 1 1/4 cup kekun
- 1 1/4 cup un
- 200 gr oda ısısında yumuşamış margarin / tereyağ
- 200 gr toz şeker
- 4 adet yumurta
- 2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı vanilya şurubu
Limon Şurubu için
- 1/2 cup limon suyu ***
- 1/3 cup toz şeker
Kek kalıbımızı iyice yağlıyoruz (margarin tercih ediyorum) Fırınımızı 150 derecede ısıtıyoruz.
Öncelikle şeker ve margarini kremsi bir yapıya gelene kadar çırpıyoruz. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kekunu bir kapta karıştırıp, çırpmakta olduğumuz diğer malzemelere yavaş yavaş ekliyoruz. Limon kabukları, limon suyu ve vanilya şurubunu da ekleyip karışımı hazırladığımız kalıbımıza döküyoruz. Kekimizi üzeri hafif altın rengine dönünceye kadar pişiriyoruz. (Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol ediyoruz)
Kekimiz pişerken şurubunu hazırlıyoruz. Şeker ve limon suyunu bir tavada şeker iyice eriyinceye kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişince çeşitli yerlerinde bir çatal yardımı ile deliyoruz. Şurubu kekin üzerine döküp, şurubu çekmesi için bekliyoruz.
Kek soğuyunca kalıptan çıkartıp servis için hazırlıyoruz.
İşte benim teşekkür kekim bu şekilde yapıldı...
Bu arada pasta yapmaya devam ediyorum...
Arkadaşım Sinem'in kız kardeşi Duygu için yaptığım doğumgünü pastası... Duygu atları ve ata binmeyi sevdiği için bu sevimli ponyleri seçtik ....PONY PASTA
Bu da Finans departmanında başlayacak bir projenin ilk toplantısı için yapıldı...
Afiyetle,
11 yorum:
canım arkadaşım, ellerine sağlık ,pastaların çok iyi olmuş şirin görünüyorlar.Ama keki merak ettim doğrusu o da pek lezzetli duruyor,kitabın yanında:)
sevgiler
pastalar harika,ne denebilirki.ellerine sağlık.bende ege nin her yerine aşık biriyim.yazları mutlaka ege de geçiririz.en sevdiğim yeri de çeşmedir.Ayvalık ta evimiz var.oraya gittikçe mutlaka birkaç günlüğüne çeşmeye gideriz.orada ruhum dinleniyor.sanırım emekli olunca soluğu orada alacağız eşimle.san sevgilerimi bırakıyorum.
Pastalar birer sanat eseri mi olmuş ne bayıldım ellerine sağlık
Mügeciğim...hepsi birbirinden nefis olmuş.Ellerine sağlık...
zehra
Aylin sağol canım... Kekte limon tadı hoşunuza giderse tavsiye edilir.
İlker emekliliği beklememek hayatın tadını ertelememek lazım...
Sevgili Balkabak ve Zehra ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Ne güzel böyle düşünceli arkadaşlarının olması, yemek yapmayı seven için en güzel hediye bence...Kekin de harika olmuş ellerine sağlık....Yorumun içinde çok teşekkürler...
harika seyer yapmissin masallah masalah
Müge hepsi birbirinden güzel ama ben atlara bayıldım ellerine sağlık canım harikasın
Müge ellerine sağlık.1 saattir inceliyorum bloğunu ne harikalar yaratmışsın hayran kaldım.
sevgiler
Funda
Mugecim seni bilmem ama ben elimdekilerle pek yetinmeyi bilmiyorum sanırım :) her gecen gün yeni kitaplar çıkıyor, bu pastacılar insanı çileden çıkarır...Martha Stewart bir wedding cakes kıtabı çıkartmıs dibim düştü gene :)
Saka bir yana kitaplar işe yaradıktan sonra güzel bir kitaplıgın olması çok faydalı.
Pastaların keklerin nefis görünüyor canım, hepsindeki emeğini ince çalışmanı görüyorum, biliyorum hissediyorum..:)Tamam tamam ben kaçtım.. ellerine sağlık canım
sevgilerle ;)
çok beğendim elinize sağlık. hepsini hafta sonuna nasıl sığdırdınız? ben wiltondan hiç memnun değilim sizin gıda boyanız hangi marka ve ne tür? teşekkürler şimdiden.
Yorum Gönder