25 Şubat 2008 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ & LORLU PASTA

Ben direk tarif yazmayı pek tercih etmiyorum biliyorsunuz.Tarifin önünden bir anı, bir öykü gelmeli..Çünkü hep diyorum ya "yemekbahane" maksat bir şeylere vesile olmak.Bu ortam da tarifleri saklamanın ötesinde benim için bir anı defteri, bir karalama kağıdı...

Şimdi bu yazıyı en sıkı takipçim teyzoşum okuyorsa "bu kız yazma huyunu da benden aldı" diyordur :)

Ahh bir de konuda konuya sekmesem :)

Neyse ... Şu son çay davetinin tariflerini vermeyi bir türlü bitiremedim... Araya bir sürü şey girdi.O gün pastanın en meraklısı "Sevgim'ciğim" ise sorup duruyor "pastayı yazdın mı?" diye..


Sevgim = 97 yapımı uzun metrajlı bir filmin başrol oyuncusu.. kanın deli aktığı gençlik yıllarının tek yoldaşı .. elmanın diğer yarısı.. hayatımın karbon kağıdı ile diğer kağıda çıkmış birebir kopyası... ince, narin, kırılgan ama bir kartal kadar güçlü küçük arkadaşım...


Bademcik ameliyatı oldu geçtiğimiz hafta.. Sırf dondurma yemekten içi dışına karıştı.. Uzun bir müddet sanırım dondurma ile arası açık olacak :) Yemek yiyemeyen bizim küçük kız pastayı sayıklayıp duruyor ! "İyileş.. söz yine yapıcam" dedim.. Henüz pasta yiyecek kıvama gelmedi ama bari tarifi yazayım da resmine baksın :)

Sevgim'in beğendiği kadar var..Sevgili Hatice'nin müthiş arşivinde uzun bir süre dolandıktan sonra gözüme takıldı bu tarif..

İnanılmaz hafif ve lezzetli bu tarifi ne yapın edin , deneyin..Sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

Ayrıca benim gedikli acemi mutfak şefi tayfasına da sesleniyorum..İşte size fark yaratacağınız ama sonucun şaşmayacağı bir tarif..

Ben pastanın ismine "LOR"u da ekledim zira bu pastayı farklı kılan bence "lor"un ta kendisi ...




HİNDİSTAN CEVİZLİ & LORLU PASTA

*** Ben pastayı yaparken hazır pasta tabanlarından kullandım...

Malzemeler:

  • 1 adet sade pastaban (3 katlılar daha güzel oluyor)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • krem şantiyi çırpmak için süt
  • 300 gr tatlı lor peyniri (kahvaltılık lor olarak da geçer)
  • 1 su bardağı süt (Sütün tamamını kullanmak durumunda kalmayabiliriz)
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • süslemek için limon


    • Lor peynirini rondoya koyup (ya da mikserde çırpıp) koyu bir krema kıvamı alıncaya kadar sütümüzden yavaşça ekliyoruz. Şeker ve hindistan cevizini peynir+süt karışımına ilave edip bir müddet daha çırpıyoruz.

      Hazırladığımız bu kremadan 1 su bardağı ayırıyoruz.

      Kalan kremaya limon kabuğunu ilave edip karıştırıyoruz.

      Buzdolabına kaldırıp bir müddet bekletiyoruz.

      Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp ayırdığımız 1 bardak lorlu karışımla karıştırıyoruz.

      Pastabanın altını servis yapacağımız tabağa koyup, üzerine limon kabuğu rendesi ilave ettiğimiz (şantili olmayan) kremadan sürüyoruz. İkinci katı da koyup yine aynı kremadan sürüyoruz.Son katı koyup bu sefer pastamızın her yanını şanti ile karıştırdığımız krema ile sıvıyoruz.

      Pastanın üzerine sıkma torbası ile aynı şantili krema ile süslüyoruz. (arzuya göre)

      Son olarak limon dilimleri ile pastamızın süslemesini tamamlıyoruz.

      Bu pastanın çok önemli bir özelliği var !

      Pastanın bu şekilde hazırlandıktan sonra hava almayacak bir kapta ( ya da streç filmle sarılıp) 3 gün buzdolabında beklemesi gerekiyor.

      Eğer streç filme saracaksanız süslemesini servis edeceğiniz gün yapmalısınız!

      Afiyetle,




      Yorum Gönder

      LinkWithin

      Related Posts with Thumbnails