22 Şubat 2008 Cuma

MUZLU RULO PASTA


Çocukluğumun favori pastasıdır rulo pasta.Hatta annemle geçen gün eskiden misafir geldiğinde hiç bir şey hazır alınmazdı ve ne kadar çok çeşit konurdu masaya diye konuştuk. Günümüzün koşturmacalı hayatı ve yediklerimize daha da bir dikkat etme çabası koşulları değiştirdi.Şimdi misafirlere ev ürünü satan yerlerden ya da pastanelerden hazır ürün almak ve sunmak olağan oldu.Özellikle pasta konusunda.Ya da gelecek olan misafirler "mesela annemin böyle bir grubu var" kota koyuyorlar..1 tatlı - 1 tuzlu - 1 salata kotası :)
... Konuya dönelim :)

Annem ben çocukken çok pasta yapardı..Süslü süslü hatırlıyorum..Bonibonlarla süslerdi özellikle :) Ben fazla kremadan ve kremşantiden hoşlanmam. O nedenle rulo pasta ve Alman Pastası çok hoşuma giderdi.

Engin'in canı bir önceki akşam tatlı çekti ve evde malesef onun seveceği bir şey yoktu..Bunu telafi etmek için dün işten gelince ona süpriz yapmak istedim ve hemen kolayından bir pasta yapmaya karar verdim. Tercihim rulo pastadan yana oldu.. İyi ki olmuş "Engin bayıldı" :))

Bu pandispanyadan ben çok memnunum. Sararken hiç kırılma yapmıyor.Yumuşacık ve çok rahat rulo yapılabiliyor.Tadı da puf puf :)

Pandispanya için malzemeler:

* 5 yumurta

* 100 gr toz şeker

* 90 gr un

* 20 gr ovalet (pasta katkı maddesi)

* 5 gr kabartma tozu

* 5 gr toz vanilya

* 20 ml su

Büyük dikdörtgen fırın tepsiniz bu rulo için uygun olacaktır.

Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Fırın tepsimizin içine yağlı kağıt kesiyoruz ve yerleştiriyoruz.

Pandispanya malzemelerinin tümünü mikserde beyaz bir renk alıncaya kadar çırpıyoruz.

Hazırladığımız tepsiye eşit miktarda spatula ile yayıyoruz. (Eşit olması çok önemli)

Isınan fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Pişen pandispanyamızı tepsiden almadan soğumaya bırakıyoruz.

Dolgu Kreması :

* 2 paket vanilyalı Cremole

* 4 su bardağı süt

İç kreması için ben pratik olması açısından Cremole tercih ettim. Yine hazır satılan dolgu kremasını kullanabilir ya da evde pastacı kreması pişirebilirsiniz.

Cremoleyi belirttiğim süt miktarı ile hazırladım.

Pandipanyanın üzerine eşit miktarda bolca sürdüm. İlk ruloyu yapacak şekilde muzları bütün şekilde dizdim. Dar tarafından başlayarak,attaki kağıdını sıyıra sıyıra ilk ruloyu yaptım.Bıçakla kesip aynı şekilde işleme devam ettim. Elde ettiğim ruloları dilimledim. Üzerlerine pudra şekeri serptim ve muzla süsledim.

Bir ipucu : Muzların kararmaması için üzerlerine şeffaf jöle sürebilirsiniz.

Afiyetle,



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails