29 Şubat 2008 Cuma

SÜNGER BOB FANLARI



Buket & Begüm ... Onlar iki sevimli canavar... Dün Begüm'ün 6. yaşgününü kutladık....

Annesi beni arayıp pasta istediğinde ... Kızların telefonun derinliklerinden gelen uyumlu bir çığlığı vardı ... "süngeerrrrr booooooobbbbb"

Pasta Begüm'ün doğumgünü için isteniyordu ama ablası Buket'in daha çok sesi çıkıyordu :)

İstek alındı ve buna göre işleme başlandı. Daha önce yaptığım Sünger Bob pastasından daha küçük bir pasta olması gerektiği için bu sefer 35x25 dikdörtgen kalıbımda pişirdim pandispanyayı.

Pandispanyası için Emel Başdoğan'ın tarifini bu sefer sade olarak pişirdim. Bu tarif gerçekten çok iyi sonuç veriyor.Daha önce yazmıştım nasıl yapıldığını ama kakao katmadan yapılan sade pandispanyayı da bu malzemelerle aynı şekilde yapabilirsiniz.

  • 6 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 170 gr toz şeker
  • 110 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
Markette alışveriş yaparken çilek görmüş dayanamamış almıştım. Sade pişirdiğim kekin arasına çikolatalı krema ve çilek koyup çikolatala ganaj ile sıvadım.
Sünger Bob'u yapması gerçekten çok keyifli...Çok eğlenceli bir tipi oluyor pastanın...
Begüm ve Buket pastayı görünce o kadar sevindiler ki bu her şeye değerdi...Begüm ben gözünü ve burnunu yiyececeğim diyordu :) Buket'in pastaya uyumlu kıyafeti ise bana süpriz oldu gerçekten de :)




Bu arada Demet de doğumgünü sofrasını hayli zengin hazırlamıştı...

Masadaki çikolatalı tatlı çok güzeldi..Adı "Afyon Lokumu"ymuş...Demet'ten bunun tarifini vereceğine dair söz aldım :)







Yarın sabah iş için Antalya'ya gidiyorum. Bir kaç gün buralarda olmayacağım... Hepinize iyi haftasonları diliyorum!

Umarım buradaki bahardan kalma hava orada da devam eder...

Ege'nin kızı güneşini özledi.. Güneşe bakmayı ve sadece onun ışığı ile ısınmayı...

Afiyetle,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails