11 Aralık 2007 Salı

CENNETE GİDEN LÜFERLER VE ÇİKOLATALI SUFLE

Öncelikle bloğu sık güncelleyemediğim ve alışık olduğunuz şeyleri koyamadığım için çok özür diliyorum sizlerden. Kolum hala bildiğiniz gibi, dikişlerim duruyor... Ve açıkçası biraz kendime istirahat verdim, yemek için bile kaydadeğer pek bir şey hazırlamıyorum... İzindeyim diyelim :=)


Pazar sabahı, uyandığımızda kahvaltıyı dışarıda yapmaya karar verdik.. Kahvaltısını ve ortamını çok sevdiğimiz Polina'da aldık soluğu..Polina'ya hiç gittiniz mi bilmiyorum ama ev yapımı enfes reçelleri ile , mozarellalı sucuklu köy yumurtasıyla , çıtır çıtır domates - biberiyle, ev ekmeğiyle, güleryüzlü işletmecisiyle, şöminenin verdiği sıcaklıkla benim en sevdiğim kahvaltı mekanı diyebilirim...Kahvaltıyı Polina'da harika bir şekilde hallettikten sonra akşam yemeği için öneriler hemen vuku bulmaya başladı... Balık - salata...


Polonezköy, ömerli, dragos ... gezildikten sonra akşam vakti gelince Bostancı'dan itina ile balıklar seçildi...


Balık, Engin'in ellerinde gelin gibi oldu... Engin'e bu balığı siteye koyacağım dediğimde , adını "cennete giden lüferler" koy dedi bana :)




Evet, lüferler cennetlik ...


Peki balığın tatlısı...


Kolu yormadan , mikser marifeti ile sufle yapımı bana düşer...


İnternet'e bağlandım ve Burcu'nun bloğundan eski bir tarifi uyguladım.. Sonuç, yine şaşmadı elbette.. Fotoğraf için özür diliyorum, o keşmekeşte çömleklerin kenarına bulaşan pudra şekerlerini silmeden basmışım deklanşöre...




Ama tadı süper bu sufle tarifini denemelisiniz...

Hazırlama süresi : 15 dk

Pişirme süresi : 25 dk

İhtiyaç duyulan diğer malzemeler : sufle kabı (ben toprak çömlek kullandım), pudra şekeri


Malzemeler:

  • 30 gr tereyağı

  • 2 çorba kaşığı un

  • 250 ml süt ( 1 su bardağı +1/4 su bardağı)

  • 200 gr bitter çikolata

  • 4 yumurta sarısı (çırpılmış)

  • 1 yumurta beyazı


  • Öncelikle sufle kaplarımızı tereyağ ile yağlayıp, içerisine pudra şekeri dökerek her yanına bulaşmasını sağlayalım.

    Fırınımızı 210 derecede ısınmaya bırakalım..

    Tereyağını ocakta yakmadan eritelim. Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.Sonra sütü ekleyelim ve kaynatalım. Kaynayan karışımımızı ocaktan alıp,içerisine ufak ufak parçaladığımız çikolataları katalım ve karışıtırarak eritelim.

    Yumurta sarılarını çırpalım ve karışımımıza ekleyip , yedirelim.

    Son olarak bir miktar tuz ekleyip kar kıvamına gelene kadar çırptığımız yumurta akını ilave edip, akları söndürmeden bir tahta kaşık yardımı ile hafifçe karıştıralım.

    Karışımımızı sufle kaplarına bölelim ve ısıttığımız fırına verelim.

    Fırından çıkınca, krema ve pudra şekeri ile hemen servis yapalım.

    Afiyetle,
    Yorum Gönder

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails