30 Kasım 2007 Cuma

MUTLU YILLAR CANIM ANNEM


Bugün benim dünyalar güzeli annemin doğumgünü... Canımıniçi, iyi ki doğmuşsun ve iyi ki benim annem olmuşsun ! O beni hep hazinem diye sever ama asıl kendisi bir hazine... Herşeyden değerli ve her sevginin üzerinde...

Bu akşam kutlama için ona bir pasta yaptım... Pastada pembe çiçekleri kullandım çünkü annem pembeyi çok sever..


Bu pastayı yaparken Sefa Usta'dan öğrendiğim bir pandispanya tarifini kullandım.. Bugüne kadar ovalet hiç kullanmamıştım , kursta genellikle ovalet ile yada mix ile pandispanya hazırlıyoruz. Yaptığımız pandispanyaların yumuşak dokusu hoşuma gidiyor. Çocukların yiyeceği bir pasta olursa kullanmayı pek tercih etmem ama bu pastada , kursta aldığımız bu tarifi denemek istedim. Sonuç yine yumuşacık , Sefa Usta'nın tabiri ile "pastanın ekmeği tam kıvamında" oldu...


Hazırlama süresi : 15 dk

Pişirme süresi : 30-35 dk

İhtiyaç duyulan diğer malzemeler: 20 cm pasta çemberi, yağlı kağıt

***** Bu yazıdaki tarif blog yazarı tarafından kaldırılmıştır ! ******

Pandispanya harcı hazırlanıp, çemberimizi, bir tepsiye , altına yağlı kağıt koyup oturtuyoruz ve karışımımızı çembere döküyoruz.

Isınan fırında pandispanyanın üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuması için tezgahta bekletip sonra ters çeviriyoruz.



Ben bu şekilde bir gece önce pandispanyayı yapıp, bir gece beklettim..

Dün akşam içerisine çikolata ganaj hazırladım ... (240 gr çikolata + 200 gr krema) Pandispanyayı üçe böldüm aralarına ganaj ve dün tarifini verdiğim krokandan bolca koydum..



Pastayı yine ganaj ile sıvadıktan sonra bir müddet dolapta beklettim...



Şeker hamurunu açıp pastayı kapladım.. Üzerindeki çiçekleri, pembe renklendirdiğim şeker hamurunu açıp , kalıpla keserek yaptım..



Umarım annecim yaptığım pastayı beğenir....



Yarın da tatlı kocamın doğumgünü.. Onun için başka süprizlerim var ...

Afiyetle kalın !







Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails