7 Kasım 2007 Çarşamba

BİR CUPCAKE DENEMESİ DAHA



Kursta öğrenilenler, karıştırılan kitaplar, tırım tırım ziyaret edilen yerli yabancı blog ve siteler, içinden çıkılması zor , minik kağıt parçaları ile dolu eski tarif defterleri, misafirliklerde keşfedilen lezzetler herbiri Yemekbahane'ye sizlerle paylaşılmak üzere yansıyor.


Son bir senedir neredeyse, pastalardaki kek tarifleri ve kurabiye siparişleri hariç, bir tarifi ikinciye uygulamadım sanırım. Bu iyi mi kötü mü bilemiyorum ama hep yeni bir şeyler bulma gayretim son sürat devam ediyor.


Dün sıkça gezindiğim Martha Stewart'ın sitesinde gezinirken birkaç cupcake tarifi gördüm ve hemen eve gidip denemeye karar verdim.. Sonuç pratik ve memnun edici oldu..


12 adet cupcake elde ediliyor.

Hazırlama süresi : 15 dk

Pişme süresi :25-30 dk



Malzemeler :
1/2 cup oda sıcaklığında margarin
  • 1,5 cup un (silme)

  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu

  • 0,5 çay kaşığı tuz

  • 3/4 cup toz şeker

  • 2 adet oda ısısında yumurta

  • 1/2 cup süt

  • 1 çay kaşığı vanilya şurubu





Süsleme için:

  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 poşet krem şanti
  • gıda boyası

    Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Muffin kalıplarının içerisine kağıtları yerleştiriyoruz.

    Yumurta, şeker ve margarini homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

    Bir kaşık yardımı ile hazırladığımız karışımı kağıt yerleştirdiğimiz kalıplara paylaştırıp pişiriyoruz. Kürdan ile keklerin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

    Pişen keklerimizi soğumaya bırakıp, krem şantiyi hazırlıyoruz. İstediğimiz renkte bir gıda boyası ile şantiyi renklendirip bir müddet buzdolabında bekletiyoruz.

    Sıkma torbası vasıtasıyla soğuyan keklerimizin üzerine kremayı şekillendirerek sıkıyoruz ve son olarak arjantin şekerleri ile ya da farklı şekerlemeleri, çikolata vb ile süsleme işlemini tamamlıyoruz.


    Afiyetle,



    Yorum Gönder

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails