21 Aralık 2012 Cuma

YILBAŞI TEMALI YİYECEKLER-SOSİSLİ YILBAŞI ÇELENGİ BÖREĞİ

Sosisli Yılbaşı Çelengi Böreği

Daha önce de masa hazırlıklarım esnasında bahsetmiştim, internette çok araştırma yaptım diye. Bu böreği de bu sitede görmüş ve çok beğenmiştim. Yapılışı çok ama çok pratik olan bu böreğin, final görüntüsü tam da yılbaşı sofralarını şenlendirecek şekilde. Böreği pişirmek için 3, süslemek için 2 malzeme gerekiyor .. işte hepsi bu kadar..

Malzemeler:


  • Milföy hamuru
  • Kokteyl sosis
  • Yumurta sarısı
  • Kırmızı Biber (Közlenmiş ya da turşu)
  • İki dal biberiye (maydanoz ya da dereotu da olur)
Yapılışı:
  1. Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hafifçe yağlıyoruz.
  3. Kare milföy hamurlarını üç şerit halinde kesiyoruz. Yani her bir milföy karesinden 3 dikdörtgen elde ediyoruz.
  4. Her bir dikdörtgenin ortasına sosisleri kenarları dışarıda kalacak şekilde sarıyoruz.
  5. Tepsiye bir çelenk modeli verecek şekilde yanyana diziyoruz.
  6. Yumurta sarısı sürüp fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra şeklini bozmadan servis tabağına alıyoruz. Bu aşamada alttaki yağlı kağıdı kenarlarından tutup böreği kaldırmalı ve servis tabağına aldığınızda yağlı kağıdı alttan çekmelisiniz.
  8. Servis tabağına aldığınızda kırmızı biberden kurdele yapıp böreğin alt kısmına yerleştiriyoruz. 
  9. Son olarak biberiye dalları ile kurdeleye kuyruk yapıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails