15 Kasım 2012 Perşembe

BİBERLİ MANTAR KAVURMA

Biberli Mantar Kavurma

Kimileri sevmez ama ben mantarı her şekilde çok seviyorum. O kimilerinden biri de benim kocam :) O yüzden evimizde pek mantar pişmez, ancak bir misafir olursa ya da benim canıma tak ederse mantar girer mutfağımıza.
Ama kim ne derse desin besleyici özelliğinin yanısıra mantar, çok lezzetli bir garnitür, hatta ana yemek .. Şu tarifin yanına güzel bir pilav, yanında da bir cacık olsa ne olur, prima olur prima :)
Sarı ve kırmızı biberlerle lezzetlendirdiğim bu soteyi garnitür olarak da bir parça ızgara et ya da tavuk ile servis ederseniz çok şık bir misafir menüsü çıkmış olur ortaya, acemi şeflerime duyurulur...

Malzemeler:

  • 500 gr temizlenmiş kültür mantarı
  • 2 adet büyük boy kırmızı biber
  • 2 adet büyük boy sarı biber
  • 1 adet büyük boy kabukları soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz - karabiber - kekik
  • sıvıyağ (ben mısırözü kullandım)

Yapılışı :

  1. Mantarları dörde bölerek hazırlıyoruz.
  2.  Biberleri jülyen doğruyoruz (Jülyen : uzun şeritler halinde doğrama biçimi)
  3. Domatesleri küp küp doğrayarak hazırlıyoruz.
  4. Bir tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup biberleri sotelemeye başlıyoruz. Biberlerden sonra mantarları da ilave ediyoruz. 
  5. Mantarlar suyunu salmaya başladığında domatesi ve salçayı ekliyoruz. Tuzunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp bir miktar suyunu çekmesini bekliyoruz. 
  6. Pişmesine yakın karabiber ve kekik ile tatlandırıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails