16 Haziran 2010 Çarşamba

DOMATESLİ PİLAV

domatesli pilav



Sıcakların kendini iyice hissettirmesi ile mutfaklardaki faaliyetler de minimal olmaya başladı hersene olduğu gibi.
Zeytinyağlılar ve daha pratik yiyecekler şu ara herkesin olduğu gibi bizim evin de gündeminde.Ne zaman yemek pişirdiğimi dahi unutuyorum biliyor musunuz? Günler uzayınca hergün erkenden eve de girmek gelmiyor insanın içinden, bazı günler dışarıda birşeyler atıştırmak daha cazip gelebiliyor.

Ne olursa olsun pilav ve makarnadan bizim evde tabii ki vazgeçilemez. Bugün sizlerle domatesli pilavı paylaşmak istiyorum. Hazır kıpkırmızı hakiki domates yeme fırsatımız varken tam da mevsimi değil mi?

domatesli pilav



Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet Maggy Tavuk Bulyon (tercihe bağlı kullanılmayabilir)
  • 2 adet kesmeşeker
  • tuz
  • Sıcak su

Pirinçleri iyice yıkayıp sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz koyduğumuz bir kapta yaklaşık 30 dk kadar bekletiyoruz. Bu süre geçince pirinçlerin suyunu süzüyoruz.


Domatesleri rendeleyip hazırlıyoruz. Pilavı pişirececeğimiz tencereye sıvıyağımızı koyup pirinçleri kavurmaya başlıyoruz. 3-4 dk kadar kavurduğumuz pirinçlere rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ilave edip bir süre daha kavuruyoruz. 3 su bardağı sıcak su, 2 adet tavuk bulyon, 2 kesme şeker ve 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre ve bulyon kullanımına göre değişebilir) ilave edip, tencerenin kapağını kapatıyoruz.


Orta hararetteki ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince, üzerine bir havlu kağıt vb. koyup kapağını havlu kağıdın üzerinden kapatarak demlenmeye bırakıyoruz.


Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails