15 Aralık 2006 Cuma

YE#17 KABAKGİLLER ETKİNLİĞİ

Merhaba,

Marifet teyzenin Aralık ayı etkinliği olan KABAKGİLLER için ne yapmalı diye baya uzun süre düşündüm açıkçası..
En sonunda bugün yayınlamakta olduğum tariflere karar verdim..Umarım beğenir ve denersiniz !



KREMALI KABAK ÇORBASI
Bu çorbayı canım arkadaşım Sinem'in kuzenlerinden Dilek pişirmişti bize yıllar önce.Avusturya'da baya popüler bir çorbaymış.Yapımı da hayli kolay gerçekten.Yemek seçmekte üzerine tanımadığım sevgili eşim Engin bile bu çorbayı bayıla bayıla yedi.Tabii ben çorbanın bitimine yakın açıkladım hammaddenin KABAK olduğunu :o)
Malzemeler:
  • 4-5 adet yeşil kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 5 bardak su
  • 1 paket krema
  • tuz

Kabakları temizleyip, ince halkalar halinde doğrayıp, hazırlayın. Soğanları yemeklik, sarımsakları da iri iri doğradıktan sonra sıvıyağda hafif soteleyin, renkleri değişince kabakları da ilave edip, suyu katın.Kabaklar yumuşayıncaya kadar orta hararette ateşte kaynatın.

Kabaklar yumuşadıktan sonra el blenderınızla yada mutfak robotunuzla çorbanın pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Daha sonra kremayı ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatın.Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

BALKABAKLI TURTA

Balkabaklı Turta1

Geçen dün şirketteki kermesten bahsetmiştim. O kermes için pişirdiğim şeylerden biri de Balkabaklı Turta idi... Kermeste en çok satılan ve en çabuk biten şey ünvanını kimselere kaptırmadı !!! Kabakgiller etkinliği için türettiğim bu turtayı denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum, tadına bayılacaksınız...

Malzemeler:

  • 1/2 kg balkabağı
  • 1,2 su bardağı tozşeker
  • 1 kase ceviziçi

Turta hamuru için;

  • 2 yumurta (Hamur için bir yumurta ve bir tanesinin sadece beyazı, sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gr margarin
  • alabildiği kadar un

Temizlenip, dilimlenmiş balkabaklarının üzerine tozşekeri döküp, su ilave etmeden kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık olarak 45-50 dk yı buluyor.

Pişen kabakları çatalla ezip, püre haline getirin.İnce çekilmiş ceviziçini püreye katıp, iyice harmanlayın.

Tart hamurunu , belirtilen tüm malzemeleri biraraya getirerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve bir yumruk kadar kenara ayırıp, tart kalıbınız kadar büyüklükte merdane ile açın.Açtığınız hamuru iyice yağladığınız kalıbınıza yerleştirin, kenarlarını yükseltin.Hamurun üzerine hazırladığınız balkabağı püresini eşit miktarda yayın.

Balkabaklı Turta3

Bir kenara ayırdığınız yumruk büyüklüğündeki hamuru un serptiğiniz tezgahınızın üzerinde 2 cm kalınlığında açın ve ince şeritler keserek turtanızın üzerine kafes şeklinde dizin.Ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile kafeslerin üzerine bolca sürün.

Balkabaklı Turta2

Tartınızı önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...Bir sonraki etkinlikte tekrar görüşmek üzere :o)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails