6 Aralık 2006 Çarşamba

KREMALI FESLEĞENLİ MAKARNA

kremalı fesleğenli penne



Eşimin en favori yemeğinin makarna olduğunu sizlere daha önce belirtmiştim.Bu nedenle bizim evde makarna hiç eksik olmuyor.Tutucu bir damaktadına sahip olması nedeniyle fazla sos alternatifine yanaşmasa da Kremalı Fesleğenli en sevdiği makarnlardan.

Bu tarifi üniversitedeyken gittiğim İtalyanca kursundaki hocam Signora Angela vermişti.Her kurun sonunda bize bir çeşit makarna yapardı.Çok şeker bir bayandı gerçekten.

Orjinalinde jambonda var ama ben genellikle koymuyorum. Jambonla denemek isterseniz onu da anlatacağım.

Malzemeler:

-1 paket makarna (Penne ya da Mantı makarna denilen modelle en iyi sonuç alınıyor)
-2 adet çarliston biber
-2 adet domates
-1 küçük boy Pınar Krem Peynir (en iyi bu markadan sonuç alınıyor, yağlı ve tuzlu bir peynir olmasından ötürü)
-1 paket krema
-1 yemek kaşığı fesleğen
-tuz

Makarnayı tuz ve 1 kaşık sıvıyağ katılmış olan kaynamış suda haşlayın, yumuşayınca süzün.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağda ince uzun (Jülyen) doğradığınız biberleri kısık ateşte kavurun.Domatesleri küp küp doğrayın ve biberler yumuşadıktan sonra üzerlerine ilave edin.Domatesler suyunu çekince krem peynirin tamamını dökün ve karıştırarak peynirin erimesini sağlayın.Peynir eridikten sonra kremayı ilave edin, bir taşım kaynayınca ocağı söndürün.Son olarak fesleğeni ve tuzunu katın.
Makarnanızı ister tüm sosla karıştırarak , ki bence böyle daha lezzetli oluyor, ister üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Not:Eğer jambonlu olarak pişirmek isterseniz tüm işleme biberlerle beraber jambonu da kavurarak başlamanız gerekmektedir.

Kendinizi bu makarnaya fazla kaptırmayın sakın çünkü fazla lezzetli ;)
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails