Pandispanya için malzemeler: (Bu tariften iki adet pandispanya elde edilmektedir)
- 6 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı sıvı vanilya + ve isteğe bağlı bir çorba kaşığı ameretto aroması (Ben bunları bulamadığım için toz vanilya kullandım)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 5 çorba kaşığı toz kakao
- 400 gr bitter küvertur çikolata (benmaride eritilmiş)- Ben sütlü kullandım, pek bitter sevmem de :)
- 5 çorba kaşığı yoğurt - Ben sadece normal yoğurt kullandım, süzme evde yoktu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakaolu cremole
- 500 ml süt
Üzerine sürmek için krema
- 200 ml (1 küçük paket) sıvı krema,
- 250 gr küvertür çikolata - ben yine sütlü kullandım
Süslemek için
- Bolca hindistan cevizi
Burcu'nun da belirttiği gibi ben de pandispanyaları bir gün önceden pişirdim.Soğuduktan sonra streçe sardım ve o şekilde bir gece muhafaza ettim.Daha sonra ertesi gün her iki pandispanyayı da METRO grossmarketten satın aldığım ortadan muntazam kesilmesine yardımcı olan keskin tel ile iki eşit parçaya böldüm.
Önce dış kremayı hazırlayıp, buzdolabında bekletin.Çikolatayı eritip, soğuk kremaya ilave edin ve sertleşinceye kadar çırpın.
Arasında sürülecek krema için de cremole ve soğuk sütü çırparak hazırlayın.Pandispanyanın tüm katları arasına bolca sürün. Buzdolabında beklettiğiniz kremayı pastanın her yerine sürün.
Daha sonra bol hindistan cevizi ile üzerine ve yanlarına gelecek şekilde pastayı iyice kaplayın.
Ben araya sürdüğümüz cremoleden bir parça ayırıp en üste de süsleme yaptım.
Bir gece bekletip ertesi gün servis ettim. Tadı harikaydı.Tarif için Burcu'ya çok teşekkür ediyorum.
2 yorum:
magicim, pasta tek kelme ile muhtesemdi!!tadi hala damagimda..ellerine saglik..
gamze
ohh oh şahane olmuş pastanız ... Aşağıdaki kurabiyelerede bayıldım.. Ellerinize sağlık ...
Takipçinizim ..
Sevgilerimle ...
http://misss.blogcu.com
Yorum Gönder