9 Aralık 2006 Cumartesi

CİPSLİ TAVUK

peynirli fesleğenli makarna & cipsli tavuk



Kolay ama lezzetli yemeklere bayılıyorum.Hele bir de görsel olarak sanki saatler harcamış izlenimi veriyorsa daha da bir hoşuma gidiyor.Birazdan tarifini sizlerle paylaşacağım yemeği ne zaman yapsam, "Neden uğraştın? Valla ne hamaratsın kaçta geldin işten bu yemeği ne zaman pişirdin?"gibi sözlerle karşı karşıya kalıyorum ;)
Ama işin özü o kadar da zor değil..
İşte malzemeler:

  • 1/2 kg tavuk göğüs (İnce olması gerekli)
  • 1,5 paket krema
  • 1 paket cips (Ben Ruffles tercih ediyorum genellikle)
  • tuz,karabiber

Isıya dayanıklı borcamınıza tavuk dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Kremayı tavukların üzerine bolca dökün.Tuz ve karabiber serpin. Mutfak robotunuzda cipsleri iri taneler halinde çekin.(Robot yoksa elinizle de ufalayabilirsiniz)En üste cipsleri tavukların üzerini iyice kapatacak şekilde serpiştirin.Yaklaşık 30-35 dk 180 derecelik fırında pişirin.

İnanın hazırlaması da yazması kadar kolay olacak.

Beğeneceğinizi ümit ediyorum ;)

Afiyet olsun ...

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails