2019'a girerken yılbaşı masamızdaki mezelerden biriydi.Bu servis edilme şeklini Arda Türkmen'in mekanı Mükellef'te görmüştüm. Gerçekten acı seviyorsanız hemen yapın, zaten yapması 10 dk. sürüyor :)
Malzemeler:
- Kurubiber - Kaç kişiyseniz ona göre ayarlayabilirsiniz, adet farketmiyor.
- Kızartmak için bir su bardağı sıvıyağ
- 250-300 gr kadar süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak (arzuya göre değişir)
- 5-6 adet bıçakla iri kıyılmış ceviziçi
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı:
- Sarımsakları bir miktar tuz ile dövüp yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa yoğurdu döküyoruz.
- Kuru biberleri kızartmak için sıvıyağı bir tavada ısıtıyoruz. Isınan yağa kuru biberleri dikkatlice atıp (patlayabilir dikkat) yakmadan ön arka hızlıca kızartıyoruz.
- Kızaran biberleri yoğurda saplıyoruz.
- Sadece 1 kaşık kalacak şekilde yağın fazlasını döküp sıcak olan yağa susam ve cevizi ekliyoruz, yakmadan çevirerek 20-30 sn kadar kavuruyoruz. Son olarak toz biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Susamlı, biberli, cevizli bu sosu mezenin üzerine gezdirip servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder