27 Aralık 2018 Perşembe

KESTANELİ BADEMLİ PİLAV



Özel misafirlerinize, bayramlarda ailenize, yılbaşı yemeklerinize yapabileceğiniz nefis bir garnitür. Kestanenin o şekerimsi tadı, bademin kıtırlığı pilavınızı sıradanlıktan uzaklaştıracak.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 15 adet kestane
  • 20-25 adet badem
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su (tercihen tavuk suyu)
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Ben kestane ve badem hazırlığını bir gün önceden yaptım, böylece pilavımı son dakika pişirirken zorlanmadım. Kestane ve bademleri siz de daha önceden hazırlayıp bir kapta buzdolabında bekletebilirsiniz.
  2. Kestaneleri yıkayıp, ortasından çizerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  3. Fırını ızgara moduna getirip kestaneleri pişiriyoruz. Pişen kestanelerin soğuyunca kabuklarını soyuyoruz.
  4. Bademlerin üzerine sıcak su döküp minimum 2 saat bekletiyoruz. Kabukları bu şekilde yumuşayan bademleri soyup hazırlıyoruz.
  5. Pirinçleri iyice yıkayıp sıcak suda yaklaşık 30 dk kadar bekletiyoruz.
  6. Pilavı pişirmeden önce pirinçleri iyice süzüyoruz.
  7. Tencereye zeytinyağ koyarak pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler iyice kuruyana kadar kavuruyoruz. 
  8. 1'e 1,5 olacak şekilde soğuk (asla sıcak su kullanmıyorum) su ya da tavuk suyu ekleyerek, tuzunu ilave edip pirinçleri iyice karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp ocağın altını kısmadan tüm suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
  9. Pişen pilavımızı karıştırıp alt üst yapıyoruz ve dolapta beklettiğimiz kestane ve bademleri de ekleyerek bir kez daha karıştırıyoruz.
  10. Pilavın sıcağı ile badem ve kestaneler de ısınmış oluyor. 

Afiyetle, sağlıkla
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails