Poğaça yapmaya vaktiniz yoksa, bu kek hayatınızı kurtaracaktır.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
- 1 su bardağı peynir (ben evde kalan beyaz peynir, eski kaşar karışık rendeledim ve kullandım)
- İnce kıyılmış maydanoz (miktarı arzuya göre)
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin (kalıbı yağlamak için)
- susam
- çörek otu
- tuz, kırmızı pul biber
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
- Kek kalıbımızı tereyağ ya da margarin çok iyi şekilde yağlıyoruz.
- Kalıbın dibine susam ve çörek otu serpiyoruz.
- Yumurtaları bir kapta iyice çırpıyoruz.
- Yumurtalara diğer tüm malzemeleri ekleyip yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuzla tatlandırıyoruz. Kırmızı biber istenilen miktar ayarlanabilir, ben 1 çay kaşığının ucu ile koydum.
- Kek harcını bir spatula ile iyice harmanlıyoruz. Koyu ama akışkan bir kıvamda olması gerekiyor, buna göre un oranı ayarlanmalı.
- Hazırladığımız kalıba döküp fırına veriyoruz.
- İçinin piştiğine emin olana kadar pişiriyoruz. Eğer üzeri peynirden dolayı erken kızarırsa fırının derecesini düşürmelisiniz.(benim yaklaşık 40 dk sürdü)
- Fırından aldığımız keki soğutup bir tabağa ters çevirerek servis ediyoruz.
Afiyetle, sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder