13 Mart 2018 Salı

OREOLU CHEESECAKE


Cheesecake benim için normal kek yapmak kadar pratik bir durum.. Bu blogda bir çok çeşnilisini bulacağınız cheesecake tariflerimin zemininde yatan malzemeler esasında hiç değişmiyor. Sadece içine giren lezzete uygun olarak aromasına dair ufak tefek değişikliklerim oluyor. Tıpkı bu sefer olduğu gibi.. Oreo, bir çoğumuzun damak tadına uygun olduğu için bu seferki denememi Oreo ile yapmaya karar vermiştim, sonuçtan oldukça memnun kaldım. 
Buyurun ölçüler;

Malzemeler:
  • 35-40 adet oreo bisvüvi 
  • 100 gr tereyağı
  • 3 paket peynir (2 paket krem beyaz, 1 paket labne kullanıyorum)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yumurta
  • 200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
  • 3 çorba kaşığı un
  • Toz hindistan cevizi (Süslemek için)
 Kalıp : 20 cm'lik kelepçeli kalıp

Yapılışı :
  1. Fırını 200 derecede ısınmaya bırakıyoruz. 
  2. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt döşeyip, kelepçesini o şekilde kilitliyoruz.Kalıbımızın dışını tamamen folyo ile sarıyoruz.
  3. Oreoların 20 tanesini robottan geçirip un haline getiriyoruz. Bu tozdan 2-3 yemek kaşığı ayırıyoruz.
  4. Tereyağını eritip, kalan oreo tozları ile iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bisküvi kırıntılarını kalıbımızın tabanına boşluk kalmayacak şekilde iyice yayıyoruz. Bir kaşık yardımı ile hafifçe bastırarak bisküvilerin bütünleşmesini sağlamamız gerekiyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra kalıbımızı diğer malzemeler hazır olana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  5. Yumurtaların oda ısısında olması her zamanki gibi önemli. Yumurtaları şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Bu karışıma vanilyayı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kremayı da ekleyip çırpma işlemini sürdürüyoruz. 
  6. En son peynirlerimizi katıp homojen bir kıvam alana kadar yüksek hızda çırpıyoruz. Çırpma işlemini bitirmeden düşük hıza alıyoruz, hava kabarcıklarının sönmesi için bir süre de düşük hızda çırpıyoruz. 
  7. Hazırladığımız kek karışımına daha önce ayırdığımız bisküvi tozlarından karıştırıyoruz. Ayrıca bir kaç bisküviyi daha elimizle gelişi güzel iri parçalara kırıp onları da katıp karıştırıyoruz.  
  8. Buzdolabından aldığımız kalıbımıza, bisküvi tabanının üzerine, hazırladığımız peynirli karışımı döküp bir kaşık yardımı ile üstünü düzeltiyoruz. 
  9. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kase içerisinde bir miktar su koyuyoruz. 
  10. Cheesecake'i önceden ısıttığımız fırına verip yaklaşık 15 dk kadar yüksek ısıda pişiriyoruz. Sonrasında kademeli olarak ısıyı azaltıyoruz. Son olarak 90 derece olacak şekilde, kekin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu kademeli ısı ayarlaması kekin ortasının çökmesini engelliyor.
  11. Üzeri kızaran cheesecake'imizi fırından çıkartıp bir fırın telinin (ızgarasının) üzerine koyarak soğumaya bırakıyoruz. (Bu kekin tabanının terlemesini engelliyor.)
  12. Kekimiz soğuduktan sonra kalıbın üzerini streç film ile örterek keki buzdolabında 4-6 saat kadar bekletiyoruz.
  13. Bekleyen kekimizi kalıptan çıkartıp servis tabağına alıyoruz ve üzerini bisküvi ve hindistan cevizi tozu ile süsleyerek, oda ısısında bir süre beklettikten sonra servis ediyoruz.


Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails