15 Mart 2018 Perşembe

AŞURE SALATASI


Adını sadece içindeki malzemelerden almıyor bu salata.. Yerken bile arkadan arkadan damağınızda kalan o lezzeti bir yerlerden tanıdık buluyorsunuz.. "Bir şeye benziyor bu" diyorsunuz..Evet o benzediği şey aşure.. Tek eksiği suyu, sütü, şekeri ... Ama emin olun tadından vazgeçemeyeceksiniz..

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday (haşlanmış ve soğumuş)
  • 1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış ve soğumuş)
  • 2 su bardağı nohut (haşlanmış ve soğumuş)
  • 1 portakal 
  • 1 çay bardağı ay çekirdeği içi
  • 1 çay bardağı cranberry (yabanmersini/turna yemişi) Ben Peyman kullandım.
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu
  • 1 avuç ince kıyılmış taze nane
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 portakalın suyı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
Yapılışı :

  1. Tüm bakliyatları önceden haşlayıp soğutuyoruz. (Ben bir gece önceden hazırladım)
  2. 1 portakalın kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz.
  3. Yabanmersinlerinin yarısını da bir iki parçaya kesiyoruz, yarısı bütün kalıyor.
  4. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. 
  5. Kuru kayısıları da 3-4 parçaya kesiyoruz.
  6. Portakal suyu ve zeytinyağını tuzla bir kasede ya da kavanozda iyice karıştıyoruz.
  7. Derin kapta tüm malzemeleri (bütün bıraktığımız yabanmersinleri hariç) iyice karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine bütün yabanmersinlerinden serperek salatamızı ikrama hazır hale getiriyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,



Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails