Son dakika gelecek bir misafire dahi yapılabilir, adının ekmek olduğuna bakmayın.. Hamurunu yapması o kadar kolay ki belki de eve seri üretim focaccia yapımına geçebilirsiniz. Tarif için sevgili Nilay'a teşekkür ediyorum. Ben zeytinyağını biraz fazlalaştırdım.
Malzemeler:
Hamuru:
- 3 su bardağı un (kademeli dökün, eğer daha fazla alırsa ilave edilebilir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Kiraz domates
- Zeytin
- Biberiye
- Zeytinyağı
Yapılışı ;
- Hamur malzemelerini derin bir kapta kıvamı gelinceye kadar yoğurup sonrasında üzerini bir bezle örterek ılık bir yerde yaklaşık yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Pişireceğimiz tepsiyi yağlıyoruz. (ben genellikle Becel ile yağlarım)
- Mayalanan hamurumuzu zeytinyağı yardımı ile yağladığımız tepsiye yayıyoruz.
- Üzerine parmağımızla çukurlar yaparak çukurlara domates ve zeytinlerden yerleştiriyoruz.
- Son olarak üzerine biberiye serpip 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Pişen focacciaları dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyetle , sağlıkla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder