25 Aralık 2013 Çarşamba

KABAK TATLILI CHEESECAKE - BİR TÜRK AMERİKAN ORTAK YAPIMI

Kabak Tatlılı Cheesecake

Aslında balkabaklı cheesecake mi demeliydim diye düşündüm başlığa.. Ama annem cheesecake bitip servis tabağına aldığımda "aaa ben püre şeklinde üzerinde balkabağı olacak sanmıştım bu baya kabak tatlısı servisi olmuş" diyince evet .. benim hayalim de öyleydi demiştim.. Bir Türk tatlısı ve cheesecake birleşimi yani bir Türk - Amerikan ortak yapımı :) Nitekim de öyle oldu.. Klasik cheesecake tarifimin içine bolca kattığım ceviz ve üzerinde yaptığım kabak tatlısı sunumu sonucu bu hale getirdi. Kabak tatlısı ve cheesecake .. Güzel ikili oldular.. Kesinlikle denemelisiniz..
Erken yılbaşı partimde assolist rolündeydi ve herkesten geçer not aldı.. Gerek sunumu gerekse de lezzeti ile beğenildi.
Aslında tıpkı Carte D'or un yaptığı gibi geleneksel Türk tatlılarının hemen hepsi ile özellikle meyveli olanları ile neden denenmesin? Bir düşünün şimdi cheesecake üzerinde nar gibi kızarmış ayva tatlısı dilimleri.. hmmm ilk fırsatta bunu da yapmalıyım :)
Ya da incir tatlısı .. balları yanlardan akarken :)
Ohooo Müge konuyu aldın götürdün.. Gel sadede .. tarifi ver hadi :) 

Ayrıntılı yapımlarını daha önce paylaştığım için tekrar buraya yazmıyorum.
Cheesecake yapımını buradan, kabak tatlısı tarifini buradan alabilirsiniz.

Tek yapılması gereken cheesecake içindeki limonu çıkartmak, yerine 1 su bardağı orta irilikte ceviz içi eklemek.. ama bunu son aşamada yapmanız gerekir.

Cheesecake de kabak tatlısı da akşamdan pişmeli. İkisi de ayrı ayrı kendini iyice çekmeli.

Sonrasında sabah kabak tatlılarını ufak dilimler halinde kekinizin üzerine yerleştirmeniz ve arzuya göre krem şanti ile süslemeniz yeterli. Tercih ederseniz şeker ile çırpılmış labne peyniri ya da kaymak ile de süslenebilir.

Afiyetle & sağlıkla,

5 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Güzel bir sunum olmuş çok seviyorum illede bizden birşey olacak durumunu bende de var yurt dışı tariflerine bir Türk dokunuşu yapmazsam içim rahat etmiyor. Tarif çok güzel eminim. Yılbaşı için değerlendirilebilir ve övgü alınabilir diye düşünüyorum. Sevgiler...

Munisin evi dedi ki...

cok guzel gozüküyor ellerinize sağlık sizler sayesinde hergün yeni tarifler ögreniyorum ve kendim degiştirerek farklı tarifler ortaya çıkarıyorum gerçekten sizi begenerek takip ediyorum sevgiyle kalın

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süperrr:))Bayıldım fikrinize..Sunum bir harika..ellerinize saglikk..

Özgen dedi ki...

Sunumun çok şık olmuş ellerine sağlık ben kabağı cheesecakein içine karıştırıyorum tavsiye ederim sevgiler...

Emel Kurt dedi ki...

harika uyum, muhteşem görüntü ;) ellerinize sağlık :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails