26 Kasım 2010 Cuma

KABAK TATLISI

Kabak Tatlısı



Kış aylarının ve sofralarının bu gözde tatlısı, sanırım benim en sevdiğim Türk klasiklerinden. Ben balkabağından ne yapılsa bayla bayıla yiyenlerdenim. Balkabaklı Turta, Balkabaklı Muska Tatlısı, Balkabaklı Piramit Pasta daha önce sizlerle paylaştığım balkabağından yapılmış tariflerimdi. Aklımda balkabağından yapılmış tatlı formatından uzak başka tarifleri de denemek ve sizlerle paylaşma fikri de var ancak bunun için sizleri bir müddet daha bekletiyor olacağım. Bugün konuğumuz Kabak Tatlısı...


Malzemeler:

  • 1 kg soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağı
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • İri dövülmüş ceviziçi

Yapılışı:
  • Tencereye dizdiğimiz kabakların üzerine tozşekeri döküp, kapağını kapatarak minimum 4-5 saat bekletiyoruz. (Bu işlemi geceden yapabilirsiniz)
  • Bu işlem şekerin erimesini ve kabağın suyunu bırakmasını sağlıyor olacak. Eğer vaktiniz yoksa bu işlemi yapmadan da kabaklarınızı pişirebilirsiniz ancak emin olun tadı diğerinde daha farklı oluyor.
  • Suyunu salan kabaklarımıza birkaç damla limon suyu ekleyerek önce tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
  • Yaklaşık 15 dk sonra tencerenin kapağını açarak pişirirken suyunun da buharlaşmasını sağlıyoruz. (Tamamen buharlaştırmamamız önemli)
  • Kabaklar yumuşayınca ocaktan alıp servis tabağına aktarıyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz serperek soğuk şekilde servis ediyoruz.

Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails