10 Şubat 2013 Pazar

KADINBUDU KÖFTE

Kadınbudu Köfte

Hepinize iyi pazarlar... Eskiden yani bundan 1 ay önce pazar günleri birçok çalışana olduğu gibi bana da pazartesiyi çağrıştırdığı için pek sevimli gelmezdi. Yani cumartesinin krallığını kimse zaten alamaz elbette ama pazar da tatil olmasına rağmen nedense yine de ben de tuhaf bir sıkıntı yaratırdı..Ama işten ayrıldıktan sonra pazar da pazartesi de bu sıkıcılığını yitirdi, hatta instagramda tatlıpazartesi diye bir tabela dahi açtığıma göre, pazartesileri de sever oldum diyebilirim.

Etrafımdakiler soruyorlar.. Müge, sıkılmıyor musun? Onca yıl çalıştın, evde olmak seni sıkmıyor mu? diye.. Bir süre sonra ne hissederim bilmem ama şu anda oğlumla beraber olmak, zamana karşı yarışmamak, günümü kendi istediğim gibi şekillendirmek, her günü kurulmuş bebekler gibi aynı yaşamamak bana keyif veriyor. Uzun zamandır yapmak isteyip de yapamadığım ne varsa yapıyorum. Hatta geçen hafta çok uzun süre sonra sevgili arkadaşlarım Sinem ve Seda ile tadına doyamadığım bir Beyoğlu gezisi yaptık. Kendimi uzun zamandır bu kadar hür hissetmediğimi farkettim. Uzun uzun kitapçılarda dolaştık, sergi gezdik, pasajlara daldık çıktık... Çok mutlu oldum...

İnsanın mutlu olması aslında çok basit. Özgürlük bir nevi mutluluk. Sadece bazen bunun farkında olmuyoruz ya da unutuyoruz. Ne demiştik, yemek bahane, mühim olan insanın sevdiği şeylere vakit ayırabilmesi :)

Ooooo bıraksanız beni bu sabah yazasım var .. ama gelelim bizim kadınbuduna :)

Ben pilavın ısınmasından hoşlanmam O yüzden bir gün önceki pilavdan artarsa çoğunlukla ya kadınbudu ya da yayla çorbası yapıveririm. En nihayetinde ikisinde de pirinç haşlamak gerekiyor. 

Malzemeler:
  • 1/2 kg kıyma 
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 büyük çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 yumurta
  • 1 kase un
  • karabiber, tuz
  • kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
  1. Soğanı rendeleyerek kıyma, haşlanmış pirinç, tuz ve karabiber ile köfte harcımızı yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz harçtan uzun oval formda köfteler şekillendiriyoruz.
  3. Yumurtaları bir kasede çırpıyoruz.
  4. Bir tavaya sıvıyağ koyarak kızdırıyoruz.
  5. Köfteleri önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una bulayarak kızgın yağda her iki yüzü de pişene kadar kızartıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mügecim ellerine sağlık,çok severim..Çok güzel olur..

Unknown dedi ki...

sen mutluysan sorun yok :)
köfte en sevdiklerimden:)

ebru dedi ki...

Ya Müge yazının başını okurken sana nasıl özendim anlatamam. Bana da pazar günleri hep sevimsiz gelir. İşin kötü tarafı ben cumartesi de tam gün çalışıyorum. İnşallah bir gün bende senin yaptıklarını yapabilirim. Köfteler nefis olmuş. Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails