5 Şubat 2013 Salı

MISIRLI TABULE


Geçtiğimiz hafta İGLO ve sevgili Tijen'in davetlisi olarak EKS Mutfak Akademisi'nde düzenlenen İglo ile Pratik Lezzetler Workshopuna katıldım.
Daha önce de katılmış olduğum bu davete büyük keyif alarak katıldığımı söylemek istiyorum. Hem ürünlerinin her birini çok beğenerek kullandığım İglo'nun kullanıldığı yeni tarifleri tecrübe etmek hem de sevdiğim insanlarla beraber olmak son derece mutlu etti beni. O gece 4 farklı tarif denedik ve elbette sonunda oturup doyumsuz bir sohbetle hepsini afiyetle yedik. Sizlerle de bu tarifleri paylaşmak istiyorum, keyifle yapacağınıza eminim.


TABULE

İlk tarifimiz tabule.. Lübnan mutfağından bu tarif, İglo mısır ile bir basamak üste çıkmış diyebilirim. Kısıra alternatif bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler: (2-3 kişilik)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 3 taze soğanın yeşil kısımları
  • 1 kase İglo mısır
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı :

  1. Maydanoz, taze nane, soğan, sarımsaklar ve domatesi küçük doğruyoruz. 
  2. Bulgur ve İglo mısırı kapaklı bir kaba alıp bir parmak üzerlerine geçecek şekilde sıcak su döküp 20 dakika kadar demlendiriyoruz. 
  3. Yumuşayan bulgura doğradığımız diğer malzemeleri ekliyoruz. 
  4. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. 
  5. Servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails