6 Şubat 2013 Çarşamba

PASTACI KREMASI DOLGULU MİLFÖY KAŞIK TATLISI

kaşık tatlısı

Milföyü çok severim.. Tatlıda da tuzluda da hep iyi sonuç veriyor bence. Pratikliğine rağmen şık dokunuşlar ortaya çıkartmak da mümkün olunca kalbimi derinden çalması işten değil..

İglo çalışmamızda yaptığımız tatlı sunumu ile gözümüzü doldurdu, lezzeti ile de damağımızı :)

Yapımı ise çok ama çok basit ..

Malzemeler:

Pastacı Kreması için;
  • 250 ml süt
  • 60 gr toz şeker
  • 35 gr un
  • 25 gr tereyağ
  • 5 gr vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • tarçın ve pudra şekeri (süslemek için)
Yapılışı :
  1. Bir yemek kaşığını kalıp olarak kullanarak çevresinden bıçakla kesip milföylerden kaşık modeli çıkartıyoruz.
  2. Bir yağlı kağıda yerleştirip bıçakla delip 180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
  3. Sütün 2/3'sini vanilya ve şekerle bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
  4. Başka bir kasede yumurta sarısı, un ve sütü çırpıyoruz ve kaynayan süte yavaşça ilave ediyoruz.
  5. Kaynamakta olan karışımımızı bu aşamada karıştırmamız önemli.
  6. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp, tereyağını ilave edip yediriyoruz.
  7. Pişen kaşıkların orta kısımlarını parmağımızla bastırıp kremadan koyuyoruz.
  8. Tarçın ve pudra şekeri serperek ikram ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails