10 Kasım 2010 Çarşamba

SÜPRİZ BABY SHOWER PARTİSİ

SILA BABY SHOWER


İnsanlar mutlu olmalı..Hele sevdiğiniz insanlardansa onları mutlu etmek için ekstra gayret göstermeliyiz bence.. Birilerini mutlu ederken, alınan keyif, o insanın gözlerindeki tebessümün size verdiği enerji tarifsiz bir haz. Mutlu ederken mutlu olmak ise farklı bir keyif.
Geçtiğimiz cumartesi günü keyiften dört köşe oldum diyebilirim. Canım çikom için yaklaşık 1 aydır gizli gizli organize etmeye çalıştığım baby shower partisini sonunda gerçekleştirdim. Son dönemlerde yaşadığı sıkıntı ve zorlukları bir nebze geride bıraksın, neredeyse 10 gün içerisinde heran aramızda katılacak olan Su bebeği mutlu mutlu karşılasın, hamileliğine dair hoş bir anısı olsun diye yapmaya karar verdim bu partiyi.

sıla baby shower


Küçük bir bütçe ile sağolsun diğer arkadaşlarımın da katkılarıyla çok keyifli bir parti hazırlığımız oldu. Daha önceki Sevgim ve Sinem'in partilerindeki tecrübelerimden yola çıkarak oyunları, konsepti ve menüyü belirledim. Sıla'nın hiç haberi olmadan eşiyle gizli bir kumpas halinde davetli listesini oluşturup telefonlarına ulaştık. Yaklaşık 1 ay süren bu gizli planı uygulama günü geldiğinde benim heyecanımı görmeniz lazımdı. Ama herşey hazır olup, Sıla'nın kapıdan içeri girdiğinde gözlerinden akan yaşlar ve yüzündeki tebessüm herşeye değdiğini hissettirdi bana.

sıla baby shower


Dediğim gibi çok ufak bir bütçe ile hazırlıkları yaptım. Salona üzerinde "It's a girl" yazan balonlar astım. Kapıyı Naz'ın doğumunda kullandığımız tüllerle süsledim. Bir de şu ara yakinen takip ettiğim Bir Annenin Buldukları bloğunda gördüğüm muhteşem gözüken ve bir o kadar da pratik pembe süslerden hazırladım. Size de tavsiye ederim, herkes çok beğendi ve hakikaten çok düşük maliyetli bir süsleme oldu.
Bunun dışında pembe puantiyeli patik şeklinde kurabiyeler hazırladım, poşetleyip, pembe-beyaz kurdele ile süsledikten sonra daha önce Eminönün'den aldığım pembe karton torbada sundum. Kakaolu Cupcake'lerden hazırlayıp üzerlerini beyaz şeker hamuru kaplayıp, bebek figürleri ile süsledim.


Gelen konuklara hatıra olarak verilmek üzere de iki farklı hazırlığım oldu. Birincisi minik kavanozların içerisindeki şekerlerdi. Bu kavanozları Kadıköy'den tanesi 40 kuruşa aldım ve kapaklarına internetten "It's a girl"yazan hazır formattaki görselleri renkli print ederek yapıştırdım. Marketten bonibon alarak içlerini doldurdum ve kurdele ile süslemelerini tamamladım.


Diğer bir hazırlığım ise gelen herkesin takacağı taçları yapmaktı. Annemin pazardan aldığı aynı kalınlıktaki taçlara pembe tonlarında kurdele sararak üzerlerine biraz daha kalın bir kurdeleden yaptığım fiyonkları silikon tabancası ile yapıştırdım. Herkes taçları keyifle taktı ve görüntümüz çok şeker oldu.. Hepimiz birden kız annesi modeline büründük diyebilirim :)

sıla baby shower


Sinem'in partisinde oynadığımız oyunlardan 3 tane hazırladım. Birincilere ödül olarak harika hediyelerimiz de oldu... Tüm bunların dışında tabii ki bol bol da yedik... İmece usulü oluşan menümüz şöyleydi ;

  • Ispanaklı Börek
  • Kıymalı Börek
  • Annemin Peynirli Poğaçası
  • Pirinçli Mısırlı Salata
  • Kısır
  • Portakallı Cheesecake (Bunun tarifini sizlerle paylaşıyor olacağım)

İşte böylee.... Son birkaç zamandır yazılarımdaki seyrekleşmenin bir sebebi budur değerli dostlar, diğer bir sebebi ise birkaç ay sonra kendime de bir parti yapacak olmamdır :) O zamanı iple çekiyorum, şimdiden hayal kurmaya başladım bile :)


Bir başka partide görüşmek üzere ...


Afiyetle & sağlıkla,

17 yorum:

Rakunt ideas dedi ki...

Ne güzel hazırlanmışsınız ne mutlu size:))

Bu arada yazdığından anladığım anne adayısın :)çok sevindim Allah sağlıkla evladını kucağına almanı nasip etsin güzelim.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

ne güzel sürprizler bunlar, ne unutulmaz mutluluklar, sevgi dolu günler... bir makarna reklamında diyor ki "arkadaşlarınız kendi seçtiğiniz kardeşlerinizdir" aynen oyle, hayat böyle kişilerle daha da güzel...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Mügecim harika görüntüler bunlar..

Bir an evvel sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah arkadaşınıza

Sinem Ergun dedi ki...

Müge sen gerçek misin:))
Sevdiğin insanlardan olduğum ve beni de hep sürprizlere boğup mutlu ettiğin için çok şanslı olduğumu hiç unutmuyorum.
Sıla'ya yaptığın bu organizasyon gerçekten çok değerli. Ona da sağlıklı bir doğum diliyorum.
Herşey çok güzel olmuş. Fikirler ve uygulamaların harika.
Çok çok öptüm...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ne kadar güzel insanın böyle uğraşan didinen dostları olması. Bu arada sana da hayırlı olsun, yakışmış şimdiden annelik:) Allah sağlıkla tamamına erdirsin

Online Decoration dedi ki...

Sevgili adaşım,
hayatın tadı işte böyle çıkar, hep birlikte unutulmaz bir anı yaratmışsınız, sevgi dolu şirin yaratıcılığınızın ve dostluklarınızın daim olmasını içtenlikle dilerim...

Adsız dedi ki...

Merhaba , bir kaç hafta önce Çengelköy'de yanınızdaki masaya oturmuştum eşim ve oğlumla aslında o gün sizin hamile olduğunuzu biliyordum tebrik edecektim ama eşinizle birlikte olduğunuz için kahvaltı keyfinizi bozmak istemedim bu yazının ikramlarından anladığım kadarıyla sizin bebiş erkek. Sevgiler ve tebrikler, Kadriye.

Vijdan dedi ki...

Çok güzel...

İnanın o gözlerindeki mutluluk herşeye değer :))
Gönülden yapılan herşeyin değeri inanın paha biçilmez..
Herşey mükemmel olmuş ellerinize sağlık...

Sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Bir kaç hafta önce baby shower partisi yapılmış biri olarak çok çok güzel ve kesinlikle anne adayı için tam bir moral deposu bir gün olduğunu söyleyebilirm:) Hazırladığın tüm detaylar şahane canım. Ellerine sağlık.

Zehra Gürgen dedi ki...

Müge'cim insanın hamile kalası geliyor. Hani bilsem banada bir baby shower partisi yapacaksın inan ikinciyi yaparım :)))

Hülya dedi ki...

Zehra arkadasımızın yorumunu okurken cok eglendım cok gaza gelmıs bakarmısın canım : ))
bu ara bebısının saglıkla kucagana al dılıyorum, shower party harıka olmus renkler fotograflar muhtesem!

CEPAYNASI dedi ki...

herşey çok güzel olmuş...
şanslı arkadaşına sağlıklı gebelik ve doğum diliyorum:)
sevgiler...

Berceste dedi ki...

Okurken darisi senin basina diyordum icimden :) Bakalim bu sefer mavi mi olacak pembe mi :)

Adsız dedi ki...

harika bir sürpriz olmuş. ellerine sağlık. ayrıca da tebrikler :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine ve emeğine sağlık. Ne güzel bir gün olmuş. Sürpriz olması da ayrı bir güzellik. Arkadaşın nasıl mutlu olmuştur kimbilir. Babası tarafından çok sevilen, annesi herkes tarafından sevilen Su bebek çok şanslı.
Sevgiyle kal.

Bayram Kombesi dedi ki...

eveeeet! haftalardir ben de surpriz bir parti dusuncesindeyim ama daha aylar var. Ne guzel insanin sevdiklerinin olmasi. Allah beraberliginizi, mutlulugunuzu daim etsin.

Unknown dedi ki...

harika insan!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails