5 Kasım 2010 Cuma

KAKAOLU KEK

kakaolu kek



Bazı hazırlıklar içerisindeyim. Bunu sizinle çok yakında paylaşıyor olacağım. Azıcık ondan azıcık başka sebeplerden pek elim klavyeye gitmedi, affedin.
Bu keki bu kahvaltı sofrası için hazırlamıştım. Yine Softbowl etkinliğinde hediye edilen kalıbımı kullandım. Softbowl'un azıcığı kocaman yapma özelliğinden sevgili Sevilcim bahsetmişti sağolsun. Ben de dersi derste öğrenen öğrenci prensibimden ödün vermeden kulağımda öğüdüm ona girdim mutfağa, yumurta sayısını düşürdüm, taşma yapmaması adına :) Yani sizler eğer henüz şanslı Softbowl sahiplerinden değilseniz, bu malzemeye 1 yumurta daha ilave ediniz ve orta boy bir kalıp tercih ediniz.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı kakao

Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.


Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Yoğurt,yağ ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Tüm toz malzemeleri elekten geçirip bir kapta karıştırıyoruz. Diğer sıvı karışıma ekleyip tahta kaşıkla iyice yediriyoruz.


Kalıbımızı margarin ile yağlıyoruz. (Softbowl kullananlar ilk kez kullanmıyorsa buna gerek duymayacaklardır.)


Kek karışımımızı döküp fırına veriyoruz. Yaklaşık 30-35 dk sonra kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz. Kekimiz ılınıp kendini çekene kadar bekliyor, sonra kalıbından çıkartıyoruz.


Ben pudra şekeri ve minik şekerlemelerle süsleyerek servis etmiştim.


Afiyetle ve sağlıkla,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails