9 Şubat 2010 Salı

TARİF YOK, FİLM VAR

Pazar günü kendimi kahvaltıya götürtme teşebbüsüm başarı ile sonuçlandı. Kalabalık bir grupla kendimizi Polonezköy Polina'da bulduk yine. Orası favorim demiştim size :) O ne reçeli, bu ne reçeli diye diye ne var ne yok süpürdük. Artık işe giderim seke seke dedim ve dün gittim. Ama işler hiç de umduğum gibi olmadı. Büyük bir eziyetti, bacağım davula döndü ve bugün yine evdeyim ve bir hafta daha köşe yastığı rolüme döndüm diyebiliriz.

Bugün size sadece izlediğim son filmlerden bahsedicem. Bunu da Sinem'in yoğun ısrarı ile yapıyorum :) Yaa az yazıyorsun, bari filmlerden bahset diyince , tamam dedim :)
Aslında daha yazmadığım onlarca film var ama ben son 3'ten bahsedicem sadece bugün sizlere...
Birincisi IT'S COMPLICATED - İlişki Durumu Karışık olarak çevrildi dilimize...


it's complicated


Benim bir Meryl Streep hayranı olduğumu ve hiç bir filmini kaçırmadığımı biliyorsunuz artık sanırım. Daha şunun şurasında bir ay evvel Julie & Julia filmiyle her zamanki gibi harika bir performansını izlediğim, hatta bu performansı ile 2010 Oscar ödüllerinde En iyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen sanatçıyı bu sefer de uzun yıllar evli kaldığı kocasından ayrıldıktan 10 yıl sonra eski eşi ile tekrar aşk yaşamaya başlayan bir kadın olarak görüyoruz.
Yıllar bu kadından hiçbirşey alıp götürmüyor galiba...
Film, ana karakterin yani Meryl Streep'in sahibi olduğu pastane ve kruvasan yapılışı sahnesi ile daha da ilginizi çekecek eminim..

sherlock holmes


Buyrun polisiyenin fenomenine... Robert Downey Jr.'ın performansı için ,akademide oyunculuk dersi için filmi seyrettirmek lazım, denildiğini duymuştum. Hakikaten performansına bayıldım. Dikkat, pratik zeka, şüphe ve sonuçlandırma .. evet onlardan hiçbirşeyin kaçmadığı doğru.. Filmin sonu biraz havada kaldı, demek devamı gelecek.. O zaman bize düşen beklemek..


Everybody's fine

Afişte toplam 4 kişinin fotoğrafı var ama şahsi düşüncem bu filmin tek kişilik bir
oyun niteliğinde olduğu.. Robert De Niro'yu izlediğimiz film naif bir aile mesajı taşıyor.. Ebeveynlerin, büyük özverilerle yetiştirdikleri evlatlarının hayatlarını hep umdukları gibi şekillendiremediklerini gösteriyor bizlere..
Sizi yormayan duygusal temalar taşıyan güzel bir film...

Sağlıkla kalın,

7 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Mügeciğim arada film tarifleride lazım biz yapamıyoruz bari birinden alalım fikirleri değil mi? İzmirden kocaman sevgiler.Mine

Ballı Cimcime dedi ki...

Harika bir paylaşım olmuş bence canım, üstelik filmler de öyle... Yüreğine sağlık, sevgiler:)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

inşallah başka bir etkinlikte tanışırız.gelemediğinize üzüldüm.
filmler harika:)
sevgi dolu öpücükler
görüşmek üzere:)

Hayattan Azıcık dedi ki...

Every bodys fine dün akşam izledim dokunaklı gerçekten ama izlenmeli :) bloğunuz çok güzel bende beklerim...

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

İşte budur! Kahvaltıya gidebildiğine sevindim. Robert Downey Jr'ın oyunculuğuna seneler evvel Chralie Chaplin'in canlandırdığı filmde şapka çıkarmıştım. Ondan bu yana takip ederim.

Sanat Notları dedi ki...

Sherlock Holmes ile bir tek kesişitik seninle, bende oyunculuğa bayıldım ama biraz Amerikan vari bol akisyonlu olmuş tarzı, asıl Holmes dinginliği yok, nasıl diye soranlara bu fim için şöyle derdim "yaaaani"
yine evdemisin gülüm, e geliyim ozaman biara, öptüm

benimadımayşesoyadımgül dedi ki...

Polonezköyü özledim bende,benimde favorim KarçmaKriha dır,bir suflesi varki,gece gece 2 tane olsa hayır demem : ) Bu arada ben de yeniyim buralarda,takiplerinizi esirgemeyiniz,sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails