10 Şubat 2010 Çarşamba

DENİZ MAHSULLÜ KANEPELER

Deniz Mahsullü Kanepeler



Özel davetlerde kanepe, küçük atıştırmalıklar gibi yurtdışında "finger food", ya da "snack" diye adlandırılan ikramları, yemek öncesinde konuklarıma sunmaktan hoşlanıyorum. Bu atıştırmalıkları hem görsel hem de lezzet olarak her zaman cazip bulmuşumdur, eminim sizler de öyle.. Bir çok farklı malzeme ile hazırlanabilecek kanepeleri ben bu sefer deniz mahsüllü olarak hazırlamak istedim.
İkea'nın gıda marketini bilenleriniz muhakkak vardır. Ne zaman İkea'ya gitsem İsveç Köfte yemeyi ve o marketi gezmeyi ihmal etmem:) O yabancı isimli paketler, renk renk kutulu bisküviler hep ilgimi çekiyor, elimde değil ...
Yılbaşı öncesinde İkea'ya gittiğimde yine markete gitmiş ve biraz alışveriş yapmıştım, bu kanepeleri de o malzemelerle hazırladım. Oldukça lezzetli oldular..

İkea Marketten aldığım kepekli üçgen ekmeklerin üzerine , yine oradan aldığım hardal sosu sürdüm ve tüpte satılan somon ezmesini sıktım. Dereotu ile de süsleyince oldukça başarılı bir sonuç elde ettim.

Eğer deniz mahsülü seviyorsanız ve yolunuz İkea'ya düşerse belki denemek istersiniz dedim... Bu arada ücretleri de o kadar pahalı değil, somon püresinin ücreti 9,90 TL idi..

Afiyetle, sağlıkla

7 yorum:

Unknown dedi ki...

bende ikea da herşeye bayılıyorum markette dolaşıp bilmediğim şeyleri öğrenmek hoşuma gidiyor.kanepe güzel görünüyor ellerine sağlık..
bu arada sağlık bakımından dinlenmelisin hemen ayaklanma sabır.. bu günlerde geçer eskisi gibi olursun bir bakmışsın.dikkatli ol sevgiler:)

Betül KAVAL dedi ki...

deniz mahsülleri pek sevmem balık dışında tabi ama bende ikea marketten çok alış veriş yaparım.

kanepeler de güzel gözüküyor sevenlere afiyetler olsun cnm.

sevgiler

LEZZETİKRAM dedi ki...

sloganları gibi gerçekten ''ikea evimizin herşeyi '' bizde ailecek çok seviyoruz hele çocukluysanız zaten hiiiç vazgeçemediğiniz bir yer oluyor ,eline sağlık Mügecim
sevgiler

Eya dedi ki...

Offf Mügeciiiim..bayilirim Ikea´nin somon ezmesine...daha dogrusu IKEA´ya bayiliyoruuuum, ellerine saglik, sevgiler

zehra

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlıkk:)) çok güzel ciciler olmuşlarr:))

PASTASEHRİ dedi ki...

Ellerine sağlık deniz mahsullerine bayılan biri olarak somonlu kanepleri özellikle çok severim. somon, kapari ve soğan altında da beyaz sos ve tabi en üstte dereotu ile hazırlanmış kanepeler özellikle favorimdir.

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Mügeciğim, ellerine sağlık. Bende bugün kanepeler yapmayı planlıyorum. Wassa krakerlerede çok yakışıyor (ama evde kalmadı, ben sürekli atıştırdığım için), ikea bize yakın olsa sanırım hiç çıkmazdım :( Ama maalesef biraz uzak ve arabayla gitmeye üşeniyorum. Tost ekmeğe talim :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails